• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

AK Parti'de yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi

AK Parti'de yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı yapıldı. AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi.

AK Parti’de MKYK’dan sonra partinin en üst yönetim organı MYK’da da köklü değişikliğe gidildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerin etkin konuma geldiği değişiklikte sürprizi Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ile Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop’un MYK dışında kalması ile yine Erdoğan’a yakın isimlerden Nurettin Canikli ve Hayati Yazıcı’nın MYK’da yer almamaları oluşturdu. “Aktif siyaseti bırakıyorum” diyerek milletvekili adaylık başvurusu yapmayan ve odasını da boşaltan Mehmet Ali Şahin’in ise partinin iki numaralı koltuğu olan Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkanlığında son dakika sürpriziyle kalması da dikkat çekti. Kulislerde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girmesinin bu değişikliklerden bazılarında etkisinin olduğu konuşuluyor.

ATALAY’IN YERİNE ÇELİK

Beşir Atalay’ın yürüttüğü Medya Tanıtım Başkanlığı ve Parti Sözcülüğü görevini Ömer Çelik üstlenirken, Teşkilat Başkanlığı’na Erdoğan’a yakın isimlerden Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkanlığına da yine Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan Bekir Bozdağ getirildi.

AĞBAL DA YÖNETİMDE

Kayseri eski Büyükşehir Belediye Başkanlığından ayrılarak milletvekili olan Mehmet Özhaseki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilirken, daha önce bu görevi yürüten Abdülhamit Gül ise Genel Sekreter oldu. Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı olan Naci Ağbal ise Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

KADIN SAYISI ÜÇE ÇIKTI
MYK’daki kadın yönetici sayısı da bir artarak üçe çıktı. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar yerini korurken, Fatma Betül Kaya Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, Çiğdem Karaaslan da yeni oluşturulan Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Yine yeni oluşturulan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına da geçen yasama döneminde Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Ayhan Sefer Üstün getirilirken, Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

İşte AK Parti'nin yeni yönetimi
Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin

Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ

Mali ve İdariİşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz

Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya

İnsan Haklarından Sorumlu Genel BaşkanYardımcısı Ayhan Sefer Üstün

Çevre, Şehir ve Kültür İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül

Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu

Sosyal İşlerdensorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar

Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki

Ekonomi İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim