• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Ak Parti'de bir istifa daha

Ak Parti'de bir istifa daha
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk operasyonunun ardından yeni bir boyut kazanan iktidar - cemaat çekişmesi, Ak Parti Grubu'nda yeni bir istifaya daha neden oluyor.

Geçen cuma günü Muhammed Çetin'in istifasının ardından bugün de öğleden sonra İzmirmilletvekili İlhan İşbilen'in Ak Parti'den koptuğunu açıklaması bekleniyor.

17 Aralık operasyonunun ardından Ak Parti'de yaşanan siyasi dalgalanma sürüyor. İlk isitfa eden isimlerden biriİstanbul milletvekili Hakan Şükür olmuştu. KütahyaMilletvekili İdris Bal, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GünayAnkara Milletvekili Haluk Özdalga, İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BurdurMilletvekili Hami Yıldırım da istifa etmişti.

Geçen hafta cuma günü son istifa eden isim de, İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin olmuştu. Cemaate yakın milletvekillerinin istifa için cuma gününü tercih etmeleri dikkat çekiyor. İzmir milletvekili İşbilen, bugün saat 14.30'da Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. İşbilen'in koplantıda Ak Parti'den istifasını açıklaması bekleniyor. İşbilen, Gülen cemaatinin önemli isimleri arasında yer alıyor.

İŞBİLEN KİMDİR?

İşbilen'in Meclis albümündeki özgeçmişi şöyle:
İlhan İşbilen, 1 Nisan 1946'da Edirne Uzunköprü'de doğdu. Babasının adı Muharrem, annesinin adı Kadriye'dir.
Sanayici, İş Adamı; İzmir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümünü bitirdi.
Kamu görevlisi olarak birçok kurumda çalıştı. Manisa Maliye Muhasebe Yüksek Okulu Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreter Vekilliği görevlerinde bulundu. AkyazılıEğitim Vakfı, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonunda Genel Müdür olarak görev yaptı. Asya Finans Ortaklığı ve Bankanın Murakıplığı ve Türkter Tersanesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ufuk Mayna Denizcilik Limited Şirketi ile Cezayir'de Türk Maritime Limited Şirketi ve Tersanesini kurdu. EVYAP Holding Yönetim Kurulu Üyesidir. Türk Maritime Yönetim Kurulu Başkanlığı, Oruç Reis Denizciler Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği bulunmaktadır.
Orta düzeyde İngilizce bilen İşbilen, evlidir.

www.istanbulhaber.com

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim