• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan: "Aslında Kemal Kılıçdaroğlu da başkanlık sistemini istiyor"

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan: "Aslında Kemal Kılıçdaroğlu da başkanlık sistemini istiyor"
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda evet oyu kullanacağını...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda evet oyu kullanacağını ileri sürerek, "Bakmayın "hayır'cı göründüğüne Kılıçdaroğlu, gizli "evet'çi" dedi.

Anayasa değişikliği ile ilgili referandum öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti yöneticileri ile birlikte Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki Uğurser Halı fabrikasını ziyaret etti. Kendisi de geçmişte halı imalatı yapan Erdoğan, Uğurser Halı Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Uğur ile sektörün durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunduktan sonra fabrika çalışanlarına, referandumda neden evet denilmesi gerektiğini anlattı.

Geçmişte Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve parti genel başkanlığı gibi görevlerde bulunan Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi liderlerin de başkanlık sistemini istediğini savunan Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da evet oyu kullanacağını ileri sürdü. Erdoğan, "Demirel, başkanlık sisteminin gerekli olduğunu söylemiş. Türkeş'in kitaplarında başkanlık sistemi var. Rahmetli Türkeş, Türklerin devlet geleneğine, örfüne, devletin bekasına en uygun sistemin başkanlık sistemi olduğunu söylemiş. İki başlılık bizde olmaz. Bize uymuyor. Yine Ecevit, Muhsin Yazıcıoğlu ve Turgut Özal da başkanlık sistemi demiş. Aslında Kemal Kılıçdaroğlu da başkanlık sistemini istiyor. Bakmayın hayırcı göründüğüne, samimi olarak söylüyorum Kılıçdaroğlu gizli evetçi. Ben bunu ispatlamaya hazırım. Eğer evetçi değilse ben hiç bir şey bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ile komisyonlarda çok çalıştık. Ben onun ağzından çıkan laftan sonra beyninde ne olduğunu biliyorum. O da "Evet'e basacak. Çünkü başka şansı yok. Anayasa değişikliği olmasa, Kılıçdaroğlu 500 sene de CHP'nin genel başkanı olsa bile yüzde 25'in üzerinde oy alamaz. Hiçbir yere gelemez. Tek şansı referandumda evet çıkmasıdır. Çünkü, evet çıkarsa en çok oyu alan iki lider yarışacak ya, en çok oyu alan ikinci kişi de kendisi olduğuna göre yarışma şansı olacak. Bu nedenle "evet" diyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine bakarak, referandumda evet diyeceğini öngörmenin mümkün olduğunu savunan Milletvekili Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine bakalım. Kılıçdaroğlu ne diyor? "Türkiye'de başbakan ayrı partide, Cumhurbaşkanı başka partide olursa kargaşa olur" diyor. Biz de aynı şeyi söylüyoruz ve geçmişte de bunun örneklerini çok gördük. Yani Kılıçdaroğlu ile biz aynı şeyi söylüyoruz. Sonra ne diyor? "Aman ha evet demeyin, evet kazanırsa bunlar 18 yaşındakileri milletvekili yapacaklar, iki sene sonra da emekli yapacaklar" diyor. Bu da doğru değil. Çünkü bu konuyu en iyi bilen SSK'nın genel müdürlüğünü yapmış olan Kılıçdaroğlu'dur. Bir insan bile bile niye yalan söyler? Bence Kılıçdaroğlu yalan söylemiyor. Çünkü o da evetçi" diye konuştu.

"Diğer ülke gençleri sanki çok zeki de bizimkiler değil"

Milletvekili Erdoğan, yeni Anayasa ile seçilme yaşının da 18'e düşeceğini anlatarak, "25 yaş altı Türkiye'de 7 milyon insan var. Dünyaya baktığımızda 108 ülkede seçme ve seçilme yaşı 18. Biz seçme ve seçilme yaşının 18 yaş olmadığı 78 ülkeden biriyiz. Sanki 108 ülkenin gençleri çok zeki de bizimkiler değil. Biz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Seçilme yaşı 25 ama parlamentoda kimse yok. Biz meclisi 18 yaşındaki kişilerle dolduracak değiliz. Türkiye'de emekli olmanın şartları Anayasada bellidir. Bunu şartlar herkes için geçerlidir. Öncelikle iş günü sayısı var. İş günü sayısı ve yaşı doldurmadan emekli olamazsın. Bakın bizde geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapmış olan ancak şu anda milletvekili olmayanlar var. Bunlar emekli değil. Mesela Mehmet Sarı. Üç dönem milletvekilliği yaptı ama şu an emekli değil. Çünkü yaşı beklemesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor. Çünkü o da evetçi" dedi.

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan: "Aslında Kemal Kılıçdaroğlu da başkanlık sistemini istiyor"

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan: "Aslında Kemal Kılıçdaroğlu da başkanlık sistemini istiyor"

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan: "Aslında Kemal Kılıçdaroğlu da başkanlık sistemini istiyor"

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan: "Aslında Kemal Kılıçdaroğlu da başkanlık sistemini istiyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim