• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

AK Parti Milletvekili Kaleli Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Milletvekili Kaleli Gündemi Değerlendirdi
AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, düzenlediği basın toplantısında Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, düzenlediği basın toplantısında Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısında Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli'ye İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Doğru ile Süleyman Selçuk eşlik etti. Toplantıda konuşan Milletvekili Kaleli, "1 Kasım Seçimleri'nden AK Parti zaferle çıkmış siyasi istikrar ve güven ülkemize tekrar hakim olmuştur. Bu çerçevede 64. Hükümet, Başbakanımız, hemşehrimiz ¬Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından kurularak çalışmalara yeniden ilk günkü aşkla başlandı. Bir Eylem Planı hazırlanarak milletimize hizmet yolunda vaatlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Hükümetimizin yerine getirme sözü verdiği icraatların hayata geçişi ve takibi için bir koordinasyon kurulu oluşturuldu. Bir aylık icraatlarımız da yine kurulan koordinasyon kurulu takip ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmektedir. AK Parti Konya Milletvekilleri olarak zaman zaman bir araya gelip ilimizin ve bölgemizin sorunlarının çözümü konusunda çaba sarf ediyoruz. Konya Çevre Yolu Projesi, Konya merkeze yeni bir araç muayene istasyonunun açılması, Metro projesi ve Lojistik Merkezi ile daha birçok konuda proje ve çalışmalar devam etmektedir. Söz konusu yatırım ve projeler ilgili bakanları ve kurumlar ziyaret edilerek takip ediliyor" dedi.

Konya ve tarım konusunda değinen Kaleli, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi seçildim. Konyamız tarımsal üretim değeri ile ülkemiz için vazgeçilmez konumdadır. 2014 yılında 585 milyon TL tarımsal destek almıştır. Tarımsal üretim değeri yaklaşık 3 kat artarak 11 milyar TL'ye çıkmıştır. Arazi toplulaştırma çalışmaları 1961'de başlamış ve devam etmektedir. 2023'te tamamlanması hedeflenerek ilimizde 1,3 Milyon ha arazinin toplulaştırma çalışmaları bitirilecektir. Tarımda 3 milyar dolarlık ihracat, 2023 yılı hedeflerimiz arasında bulunuyor. Tabi Konya Türkiye'nin en az yağış alan illeri arasında. Bu dezavantajı hükümetimiz, su kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanımı adına önemli yatırımlar yaparak en aza indirmeyi planlıyor" şeklinde konuştu.

Konya'daki Şap hastalığı ve Bakanlığın çalışmaları ile ilgili de konuşan AK Parti Konya Milletvekili Kaleli, "Yine son zamanlarda Türkiye'nin değişik illerinde olduğu gibi Konya'da da şap hastalığı ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili Konya'dan bir heyetle Tarım Bakanımızı ziyaret ettik ve durumu anlattık. Sayın bakanımız da durumu bildiklerini, konunun çözümü noktasında bazı yeni düzenlemeler içinde olduklarını bizlere ifade ettiler. Hastalık dolayısıyla zarar gören üreticimizin zararlarının karşılanması için üreticimizin TARSİM'den faydalandırılması için çözüm üretilecek gibi görünüyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim