• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti Karşıyaka ’Hayat’ Kurtaracak

AK Parti Karşıyaka ’Hayat’ Kurtaracak
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Türkiye'de yılda 2 bine yakın insanın hayatını kaybetmesine neden olan organ nakli konusunda örnek bir kampanya...

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Türkiye'de yılda 2 bine yakın insanın hayatını kaybetmesine neden olan organ nakli konusunda örnek bir kampanya başlattı. Kendi organlarını bağışlayarak kampanyayı startını veren AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, "Teşkilat olarak hedefimiz büyük. Çünkü hedefimiz can kurtarmak, yaşama el uzatmak" dedi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, organ nakli konusunda duyarsız kalmadı. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürütülen kampanyayı kendi organlarını bağışlayarak başlatan İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, organ bağışçısı kartını Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil'in elinden aldı.

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu söyleyen AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, "Ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, organ yetmezliği nedeniyle tedavi gören birçok hastanın hayatını kaybetmesine neden oluyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın öncelikli hedefinin organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması olduğunu ifade eden Başkan Mertoğlu, partilileri organlarını bağışlamaya davet etti. Geçtiğimiz sene organ bekleyen 28 bin hastanın olduğunu kaydeden Mertoğlu, "Maalesef yılda bin 500-2 bin hasta organ beklerken hayatını kaybediyor. Organ bağışı ile bu kayıplar önlenebilir. Teşkilat olarak hedefimiz büyük. Çünkü hedefimiz can kurtarmak, yaşama el uzatmak" diye konuştu.

İlk kez bir siyasi parti ilçe başkanlığının böyle bir organizasyona imza attığını vurgulayan Mertoğlu, şöyle devam etti:

"Karşıyaka İlçe Teşkilatı olarak örnek olacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Hayata uzanan bir el olabilirsek, bu hayattaki en büyük hayırlardan birisini yapmış olacağız."

Organ bağışının önemine dikkat çeken Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ise "Bir kişinin hayatını kurtarınca ona bağlı olarak tüm toplumu etkilemiş oluyorsunuz. Organ bağışı toplumun en önemli vicdani görevlerinden birisidir" dedi.

10 yıl önce rahatsızlandığı için böbrek nakli olduğunu anlatan Burçin Dinler de bu süreçte yaşadığı sıkıntıları paylaştı. Dinler, düzenledikleri bu kampanya için partililere teşekkür etti. Partililere Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilendirme eğitimin ardından çok sayıda kişi organlarını bağışladı.

AK Parti Karşıyaka ’Hayat’ Kurtaracak

AK Parti Karşıyaka ’Hayat’ Kurtaracak

AK Parti Karşıyaka ’Hayat’ Kurtaracak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim