• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

AK Parti Kadın Kolları Hocalı Katliamı’nı Kınadı

AK Parti Kadın Kolları Hocalı Katliamı’nı Kınadı
AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karadağ Bölgesinde Ermeni askerleri tarafından yapılan katliamı...

AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karadağ Bölgesinde Ermeni askerleri tarafından yapılan katliamı kınadı.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı ve 5 ilçenin kadın kolları başkanları ile partililer katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, Hocalı Katliamının üzerinden 24 yıl geçtiğini söyledi. Hocalı Katliamı sırasında Hocalı'da yaklaşık 3 bin Azerbaycan Türk'ünün bulunduğunu söyleyen Özkoç, "Ermeniler 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla kadın olmak üzere toplam 613 kişi katletmiştir. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerin birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir" dedi.

"ÖZDE KARDEŞ İKİ MİLLETİZ"

İşlenilen insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulması gerektiğini ifade eden Özkoç, yapılan katliamın kınanması gerektiğini söyledi. Hocalı'da yapılan katliamın insanlık nezdinde işlenilen bir suç olduğunu kaydeden Özkoç, "Azerbaycan ne bizim için sıradan bir devlet, ne de Azerbaycanlı kardeşlerimizde milletlerden bir millet değildir. Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hoca'lıda zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısı ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece o tazeliğini korumaya devam edecektir.

Düzenlenen basın toplantısı, katliamı anlatan kısa film gösterisinin ardından son buldu.

AK Parti Kadın Kolları Hocalı Katliamı’nı Kınadı

AK Parti Kadın Kolları Hocalı Katliamı’nı Kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim