• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt’tan 28 Şubat Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt’tan 28 Şubat Açıklaması
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Türk siyasi tarihinde kara leke olarak düşen 28 Şubat süreci ile ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Türk siyasi tarihinde kara leke olarak düşen 28 Şubat süreci ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Yeşilyurt "Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan haksızlıklara insan hakkı ihlallerine yargısız infazlara neden olan bir süreçtir" dedi.

Başkan Yeşilyurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"28 Şubat süreci, 28 Şubat 1997'de olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu postallılar tarafından hazırlanan ve açıklanan kararlarla başlayan ve sözde ülkede irtica hortladı diye irticaya karşı, ordu ve bürokrasi merkezli darbe sürecidir. 28 Şubat'ta küresel iç ve dış egemen güçler tarafından hazırlanan bu kararların uygulanması sırasında Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan haksızlıklara insan hakkı ihlallerine yargısız infazlara neden olan bir süreçtir. Bu yaşananlar açık ve net bir şekilde dönemin hükümetine yapılmış, post-modern darbeden başka bir şey değildir. Bu dönem başta muhafazakâr kesime karşı başörtüsü yasağı gibi ayrımcı uygulamalara ve insan hakları ihlallerine sahne olmuş, başörtülü öğrenciler okullardan atılmış, ikna odaları kurulup başlarını açmaları için zorlanmış ve çok sayıda Müslüman kamu personeli işinden atılmıştır. Düşüncelerin, inançların, kimliklerin üzerinden tankların geçirildiği, insan haklarının ve özgürlüklerin yok sayıldığı vesayetçi ve yasakçı zihniyet tarafından yapılan darbenin adıdır, 28 Şubat. 100 bine yakın kız öğrencinin eğitim hakkının elinden alınarak eğitimden mahrum bırakıldığı, İmam Hatip Okulu öğrencilerinin zulme maruz kaldığı, Kur'an Kurslarının kapatıldığı, Kur'an eğitimine yaş sınırı getirildiği, inanan gönüllerin devlet kapılarından çevrildiği ve özetle İslami kimliğin yok edilmeye çalışıldığı siyonist ve emperyalistlerin uşaklarının yaptığı darbenin adıdır 28 Şubat.

Zor dönemleri atlatan Türkiye'miz artık, bu ve buna benzer darbe girişimlerini ardında bırakarak, 15 yıllık AK Parti'mizin güçlü iktidarı ile hak ve özgürlükler ülkesi olmaya devam edecektir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim