• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

AK Parti İl Başkanı Tanrıver;

AK Parti İl Başkanı Tanrıver;
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Türk Milletinin Çanakkale'de birlik ve beraberliği, üstün fedakârlığı, dayanışma ruhu ve manevi...

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Türk Milletinin Çanakkale'de birlik ve beraberliği, üstün fedakârlığı, dayanışma ruhu ve manevi gücüyle dimdik ayakta kaldığını ve tüm dünyaya "Bu topraklarda başka bir gücün boyunduruğunda yaşamayı asla kabul etmiyoruz" diyerek mesaj verdiğini söyledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Tanrıver, Çanakkale'de düşmana karşı topyekûn verilen onurlu mücadelenin tarihin sayfalarında yerini aldığını hatırlatarak, "Tüm imkânsızlıklarla verdiğimiz mücadele bir varoluş mücadelesiydi. Bu vatanı, bu milleti tarih sahnesinde yerle bir etmek isteyenler bütün imkânlarıyla üzerimize geldiler. Ancak milletimiz birlik ve beraberliği, üstün fedakârlığı, dayanışma ruhu ve manevi gücüyle dimdik ayakta kaldı ve tüm dünyaya bir mesaj gönderdi. "Bu topraklarda başka bir gücün boyunduruğunda yaşamayı asla kabul etmiyoruz" dedi.

"Düşmanın askeri çoktu, topu, tüfeği çoktu ama bu milletin inanmışlığı her şeyin üzerindeydi" diyen Tanrıver; "Çanakkale'yi destanlaştıran şey bu inanmışlıkla şehadete adeta koşa koşa giden genci yaşlısı vatanını milletini seven yüzbinlerdi. Çanakkale sadece büyük ve aziz bir hatıra değil, geleceğe yürürken ilham aldığımız büyük bir kaynaktır. İşte bu kaynak, bizim millet olma bilincimizi besliyor. Çanakkale'deki binlerce şehidimiz, millet olabilmek için beraberce şahadet şerbetini içti. Türk, Kürt, Laz ya da Çerkez fark etmedi. Ne mutlu bize ki, onların bizim için bıraktığı o yüksek şuur bugün Türkiye'nin kalkınması, barış ve huzuru için kullanılıyor. Başta Çanakkale şehitleri olmak üzere bu topraklarda bağımsızlığımızın, birlik ve bütünlüğümüzün mimarı bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ekmiş oldukları tohumları yeşertmek ve büyütmek, Çanakkale'mize olan borcumuzu ödemek için gece gündüz çalışıyoruz, artan motivasyonla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim