• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Ak Parti içinde operasyon çelişkisi

Ak Parti içinde operasyon çelişkisi
Hafta sonu gerçekleştirilen ve türbenin Suriye içinde Türkiye sınırına daha yakın bir bölgeye taşınmasına ilişkin Şah Fırat operasyonu konusunda ilk açıklama, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözcüsü İbrahim Kalın'dan gelmişti.

Hürriyet Gazetesi'nden Zeynep Gürcanlı'nın derlediği habere göre; İbrahim Kalın, basın toplantısında PYD'den çok açık ifadelerle "terör örgütü" olarak bahsederek, şöyle dedi:
"PYD bizim için bir terör örgütüdür. Bizim Suriye Eşmesi olarak belirlediğimiz yer Türkiye cumhuriyetinin koruması altındadır. Biz şu anda burada bir sorun görmüyoruz.

Bu türbe en yakın zamanda tarihi önemine uygun şekilde inşa edilerek Türk askeri tarafından korunmaya devam edilecektir."

KALIN: MÜTTEFİKLERE BİLGİ VERİLDİ
 
Kalın, PYD ile, Şah Fırat operasyonu konusunda herhangi bir işbirliğinin olup olmadığı konusundaki soruları ise, "Operasyonun selameti açısından müttefiklere bilgi verildi. Suriye’ye de nota iletildi. Bahsedilene örgütlerle işbirliği söz konusu değildir. Gerek Genelkurmay gerek istihbarat gerekse Dışişleri Bakanlığı o coğrafyayı çok iyi bilir. Hiçbir sorun yaşanması da bu bilgi birikimiyle tamamen alakalıdır" diyerek yanıtladı. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: "PYD'YE BİLGİ VERİLDİ"
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Kalın'ın açıklamasından bir gün sonra, bugün Budapeşte'te Şah Fırat konusundaki soruları yanıtladı. PYD'ye operasyon konusunda bilgi verildiğini söyleyen Davutoğlu, "Kimseden ne izin ne de destek isteriz. Sadece o bölgede oldukları için ÖSO ve PYD'ye sadece bildirimde bulunduk. Sivil kayıplara neden olacak bir uygulama önümüzde olmasın diye bildirdik. Aynı bildirimi uluslararası koalisyona bildirim yaptık" dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İŞBİRLİĞİ YOK

"Türkiye bu operasyonu hiçbir örgütle işbirliği içinde veya onların izniyle asla yapmamıştır. Bunların hepsi yalandır. Bizim bu örgütlerle işbirliği yapmamıza ihtiyacımız yok. Bu ülke bu iradeye sahiptir, bu güce sahiptir, bu imkana sahiptir. Bu operasyon başından sonuna kadar Türkiye’nin kendi kararıyla, kendi planlamasıyla, kendi imkanlarıyla ve kendi kabiliyetiyle yürütülmüştür. Buradan kendilerine bir pay çıkararak kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanlara da asla itibar edilmemelidir. Anamuhalefet burada Esed rejimiyle beraber hareket etmektedir. Aynı şekilde maalesef diğer muhalefette Esed rejimiyle beraber hareket etmektedir. Oradaki terör örgütleriyle beraber hareket etmektedirler. Çünkü bu harekete, bu operasyona karşı çıkanların yeri onların yanıdır. Bunu da böyle bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim