• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

AK Parti Gaziantep İl Başkanı M.eyup Özkeçeci’den Kandil Kutlaması

AK Parti Gaziantep İl Başkanı M.eyup Özkeçeci’den Kandil Kutlaması
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeçi, mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili olduğunu hatırlatarak, tüm İslam aleminin kandilini...

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeçi, mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili olduğunu hatırlatarak, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeçi,yayımladığı mesajda kandillerin insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel geceler olduğunu belirtti. Özkeçeci, İslam dininde Üç Ayların mübarek sayıldığını hatırlatarak, üç ayların müjdeleyicisi olarak bilinen Regaib Kandili'nin toplum hayatında çok özel önemi ve vazgeçilmez bir yeri olduğunu kaydetti. Başkan Özkeçeci, yayınladığı mesajında, "Üç aylara kavuşmanın mutluluğunu mübarek gecelerin ilki olan Regaip Kandili ile idrak ediyoruz. Üç ayların başlaması ile manevi kurtuluşumuzun habercisi olan mübarek gecelerin bulunduğu ve bin aydan hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirinin de başlangıcı olan Regaip Kandili Manevi anlamda bir bayrama dönüştürüyor. Manevi olarak yükseliş ve refah olan bu mübarek gecede Yüce Allah kendisine dua edenlere bol bol ihsan nasip eder. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, Regaip Kandilinin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Bu ayları fırsat bilip, af dilenmesini öneren Özkeçeci "Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimizin (S.A.S.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah'tan af dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin RegaibKandili'ni kutluyor, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden teröre karşı vatan toprağını korurken şehit düşen kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımıza Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak, terörün kökünü kazıyan güvenlik güçlerimizi her daim muzaffer eylesin" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim