• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

AK Parti dönemindeki sehven hatalar!

AK Parti dönemindeki sehven hatalar!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sehven ifadeye getirilmesi AK Parti iktidarı döneminde yaşanan 'sehven'leri akıllara getirdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir'in Anayasa'daki dokunulmazlık maddesine rağmen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ''Şüpheli'' sıfatıyla ifadeye çağırması, yeni bir ''Sehven'' olayına yol açtı. Çağrı ''Sehven'' yani ''Yanlışlık'' denilerek geri alınırken, Türkiye'de yaşanan ''Sehven'' olayları da giderek artıyor.

Gazeteport'un haberine göre; Bürokrasinin son zamanlarda yaptığı ve daha sonra da ''Sehven'' dediği yanlışlıkların en önemlisini Ergenekon davasından 16,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi yaşadı. Çelebi gözaltındayken cep telefonuna Hizbut-Tahrir örgütü sanıklarına ait 139 adet telefon numarası yüklendi. Olay ortaya çıkınca Emniyet, bu yüklemenin "sehven" yapıldığını açıkladı. Yüklemeyi yapan İstanbul Emniyetinde görevli polis memuru ise yargılanıp beraat etti. Son zamanlarda yaşanan diğer ''Sehven''olayları da şöyle:

SORU ÖNERGESİ: CHP milletvekili Umut Oran, TBMM'ye ATV-Sabah grubunun satışına ilişkin soru önergesi verdi. Önergeyi kendisine ait internet sitesine de koydu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Oran'a bu içeriği kaldırması için uyarı mesajı gönderdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise uyarının "Sehven" yapıldığını açıkladı.

ENFLASYON DA SEHVEN: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı enflasyon oranını açıklarken, sigara fiyatlarında hatalı veri girişi yaptı ve oranı yanlış hesaplandı. TÜİK, daha sonra enflasyon hesabında "Sehven" hata yapıldığını belirtip rakamları değiştirdi. Ocak ayı yıllık enflasyonu yüzde 7.48'den yüzde 7.75'e yükseldi.

SGK KESİNTİSİ: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da emekli maaşlarında sehven kesinti yaptı; 13 bin 551 emeklinin maaşından gereksiz yere kesinti yaptığı ortaya çıktı. SGK, bunun "Sehven" olduğunu açıkladı ve kesinti miktarlarını emeklilere iade edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim