• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

AK Parti Ağrı'da YSK hakimini izne çıkardı

AK Parti Ağrı'da YSK hakimini izne çıkardı
Ağrı’da BDP’nin seçimleri defalarca yapılan sayımlara rağmen kazanması ardından AK Parti 14’üncü kez itirazda bulundu.

BDP Ağrı Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, AK Parti’nin seçim sonuçlarına yeniden itiraz etmesini “halkın iradesini yok sayma” olarak değerlendirdi. Sakık, kentin polis ve askerlerle adeta kuşatma altında olduğunu söyleyerek, “Despotluk yapıyorlar” dedi.

Ağrı’da BDP’nin seçimleri defalarca yapılan sayımlara rağmen kazanması ardından AK Parti 14’üncü kez itirazda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) itiraza bugün yanıt vermesi bekleniyor. Ancak YSK hakiminin AK Parti tarafından "tatile çıkarılması", kararın AKP lehine verileceği şüphelerini arttırdı. YSK bir önceki kararında AK Parti’nin itirazını reddetmişti.

Bu arada kentte olağanüstü hal koşulları yaşanıyor.  Kurulan bariyerlerden geçilmeyen caddelerde, kimlik kontrolü yapan polis sık sık insanları yollarından çevirerek, nereye gideceklerini soruyorlar.

BÜTÜN OYUNLARA BAŞVURUYORLAR

Med Nuçe’ye konuşan BDP Ağrı Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, “Bunun adı seçim, halkın iadesi değil, halkın raddesini gasp eden bir yaklaşım var” dedi.

Halkın iradesiyle birlikte belediyeyi kazandıklarını ifade eden Sakık, “Ama içlerine sindiremiyorlar, bütün oyunlara başvuruyorlar” diyerek,  tekrar tekrar yapılan sayımlarla BDP ile AKP arasındaki oy farkının 10’a düşürüldüğünü belirtti.

AĞRI KUŞATMA ALTINDA

Sakık, “Ağrı bir kuşatma altında, her tarafta polis ve güvenlik birimleri var. Bir karargah kurdular. Halkın kazandığı seçimleri elimizden almaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

YSK’ya yeni bir hakim atanacağına dikkat çeken Sakık, “AKP talebi doğrultusunda karar verecek. Bu artık bir seçim değil. Halkın iradesini yok saymadır” diye tepki gösterdi.

Ankara’ya gelerek bu konuda İçişleri Bakanlığı ile de görüştüğünü söyleyen Sakık, seçim sonuçlarının değiştirilmek istendiğini belirterek, “Despotluk yapıyorlar. Ağrı üzerinde büyük hesapları var” dedi.

Sakık, “Halkımızla birlikte, kendi irademize, değerlerimize sahip çıkacağız” vurgusunu yaptı.

DEMİRTAŞ'TAN AĞRI İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı’da seçim sonuçlarının AKP lehine çevirmek üzere zemin hazırlandığına dikkat çekerek, demokratik kamuoyunu Ağrı ile dayanışmaya çağırdı. Demirtaş, İl Seçim Kurulu’nda itirazları reddeden hakimin ani ‘izne ayrılışı’na da dikkat çekerek, seçimin AKP lehine sonuçlanmasının zemininin hazırlandığını belirtti.

"SEÇİM SONUÇLARI AKP LEHİNE DEĞİŞTİRİLMEK İSTENİYOR"

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Son olarak YSK’ya yapılan itiraz da reddedilerek dosya tekrar Ağrı İl Seçim Kurulu’na iade edilmiştir. Ancak her ne hikmetse Ağrı İl Seçim Kurulu’nda AKP’nin haksız itirazlarını reddeden hakim aniden 6 günlük izne ayrılmıştır. Bu arada çevre illerden yüzlerce polis Ağrı’ya sevk edilerek bütün şehir ablukaya alınmış ve AKP’nin yapacağı yeni itiraz sonucunda seçimin AKP lehine sonuçlanmasının alt yapısı ve hazırlığı tamamlanmıştır

Bütün hazırlıklardan anlaşıldığı üzere İl Seçim Kurulu seçimi AKP lehine çevirmek üzere bir plan içine girmiş, emniyet ve valilik de olası halk tepkisini sert bir şekilde bastırmak üzere kentte sıkıyönetim hazırlığı yapmıştır.

Tüm bu olanlar AKP Hükümetinin ateşle oynamasından başka bir şey değildir. Halkın iradesini hileler yoluyla hiçe sayma geleneği Ağrı’da ilk defa gerçekleşmiyor. 2009 seçimleri de aynı şekilde hırsızlıkla AKP lehine çevrilmişti.

Ancak bütün bu olanlar AKP’nin çirkin yöntemlerden vazgeçmediğini göstermektedir.”

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim