• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

“Ailemi Her Gün Rüyada Görüyorum”

“Ailemi Her Gün Rüyada Görüyorum”
Bursa'nın Karacabey ilçesinde azmiyle şaşırtan görme engelli genç, devlet büyükleri ve iş adamlarından kendi ayakları üzerinde durmak için iş istiyor.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde azmiyle şaşırtan görme engelli genç, devlet büyükleri ve iş adamlarından kendi ayakları üzerinde durmak için iş istiyor.

Karacabey'in Tophisar Mahallesi'nde yaşayan doğuştan görme engelli Murat Toygar'ın hayatı herkese ibret veriyor. Hayata olan bağlılığını azim ve inançla birleştiren Toygar'ın tek isteği, kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak bir işte çalışmak.

Emir ve Necip Toygar çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Murat, görme engelli olarak doğdu. Ancak hayata küsmeyip, kendisiyle barışık biçimde eğitim gören Murat, ilk ve ortaokulu Tophisar'da bitirdikten sonra, Bandırma'da öğrenimine devam etti. Bandırma'nın en kaliteli okulları arasında gösterilen Şehit Mehmet Gönenç Lisesi'nden de başarıyla mezun oldu.

Bu süreçte, dikkati çekecek bir gelişme yaşandı. "Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz" dercesine, görme engeline rağmen Murat Toygar, normal bir liseyi tercih etti ve bunu da başarıyla noktaladı. Kalp gözüyle her olaya bakmasını bilen Murat'ı, öğrenimi boyunca ablası büyük bir fedakarlıkla okula getirip, götürdü.

Bağımsız hareket, kişisel irade, kabartma yazı, abaküs, iş atölyesi, makrame sarkaç yapma ve bilgisayar programlarında da sertifikaları bulunan Murat Toygar, genç yaşında görme engeline rağmen önüne çıkan engelleri azmiyle, bilgiyle, çalışkanlıkla aşmasını bildi. Bugüne kadar verdiği hayat mücadelesinde başarılı olduğuna inanan genç Murat, artık kabına sığmıyor ve bir işte çalışarak, helalinden kazanacağı parayla geçinmek istiyor.

"Kendi ayaklarımın üzerinde durmamı sağlayacak bir iş istiyorum" diyen görme engelli genç, devlet büyüklerinden, yetkililerden ve iş adamlarından kendisine yardımcı olmalarını talep ediyor.

Murat Toygar, Karacabey'in yetkililerine seslenerek, "Doğuştan görme engelliyim. Ancak bu yaşıma kadar kendimce çok şey başardım. Tabii en büyük destekçim ailemdir. Allah onlardan razı olsun. Artık aileme yük olmak yerine, onlara katkıda bulunmak, kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Tophisar'da yaşıyorum. Günlerim, ev, kahvehane ve cami arasında geçiyor. Çalışıp helal kazançla geçinmek en büyük idealim. Görme engelli olsam da mutlaka benim de yapabileceğim bir şeylerin olduğuna inanıyorum. Sürekli evde oturup, aileme yük olmak istemiyorum." diye konuştu.

"AİLEMİ GÖRMEDİM, AMA RÜYADA HER GÜN GÖRÜYORUM"

Hafızası da çok iyi olan Murat Toygar, hayatta en çok anne ve babasını görmeyi istediğini belirterek, "Bu dünyada ailemi görmek kısmet olmadı, ama ben onları hep rüyalarımda görüyorum. Bu hayatta ne yaparsam yapayım annemi asla bırakmam, çünkü annem benim her şeyim" şeklinde sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim