• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2015 Yılında 5 Protokol İmzaladı

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2015 Yılında 5 Protokol İmzaladı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2015 yılında farklı kurumlarla işbirliği yaparak, 5 protokol imzaladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2015 yılında farklı kurumlarla işbirliği yaparak, 5 protokol imzaladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğü, MÜSİAD, Sivil Toplum Destekleme Derneği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yüksek Öğrenim Kurulu ile protokoller imzalayarak, değişik projeleri hayata geçirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, 2015 yılında 5 kurumla protokol imzaladıklarını belirterek, kurumlar arası koordinasyona önem verdiklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğü arasında etkili iletişim semineri protokolü imzalandığını anımsatan Abdulhakimoğulları, işbirliği kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların, yürütülmesi planlanan tanıtım, eğitim, sunum, bilgilendirme toplantıları ve karşılıklı veri alışverişi ile ilgili koşulların ve tarafların yükümlülüklerinin belirlenmesi konularında işbirliği yapıldığını ifade etti.

ORTOPEDİK ENGELLİLERE AKÜLÜ ARAÇ DAĞITIMI

Abdulhakimoğulları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Müsiad Erzurum Şubesi ve Hollanda Şubesinin ortaklaşa yürüttüğü protokol çerçevesinde Erzurum'da yaşayan ortopedik engellilere akülü araç dağıtıldığını ifade etti.

Gönüllüler için aktiviteler düzenlenmesi konusunda protokol yapıldığını belirten Abdulhakimoğulları, bu protokolün Sivil Toplum Destekleme Derneği ile hayata geçirildiğini ifade etti.

Abdulhakimoğulları, " Gönüllü aktiviteler ve kültürlerarası öğrenmenin geliştirilmesini teminen, Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında Erzurum'da görev alacak gençlerin biraraya gelmelerinin sağlanması, ortak faaliyetler uygulamalarının, birbirlerinden öğrenme ve birbirilerine öğrenme aktiviteleri uygulamalarının sağlanması için ortam hazırlanması konusunda protokol yaptık'dedi.

KADIN ÇİFTÇİ EĞİTİMİ

Kadın çiftçi eğitimi konusunda protokol hazırlandığını belirten Abdulhakimoğulları, "Protokol ile toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, Sosyal güvenlik konularında eğitimler verilerek farkındalık oluşturuldu. Uygulama 2013 yılında pilot olarak seçilen illerde uygulanmış olup 771 kadın çiftçiye ulaşılmıştır. Uygulamanın yaygınlaştırılması planlanmaktadır'diye konuştu.

Abdulhakimoğulları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında İşbirliği ve eşgüdümün sağlanmasına yönelik gerçekleştirilecek olan çalışmaların çerçevesinin yapılan protokolle belirlendiğini de ifade etti.

2016 yılında Aile Eğitim Programlarına ilişkin protokollerin yoğunluk kazanacağını ifade eden Abdulhakimoğulları, kurumlar arası sinerjinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim