• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Batman’da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Batman’da
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazaanoğlu, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Batman'a geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazaanoğlu, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Batman'a geldi. Özel uçakla Batman'a gelen Bakan Ramazanoğlu'nu havaalanında Vali Azmi Çelik, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti İl Başkanı Diyaetin Uçar, kurum müdürleri ve partililer karşıladı.

Bakan Ramazanoğlu, Vali Azmi Çelik'i makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ramazanoğlu, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık 4-5 haftadır Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerini gezdiklerini söyledi. Ziyaretlerin, gezip görmek amaçlı değil bir saha çalışması olduğunu belirten Ramazanoğlu, "Bundan yaklaşık 3 hafta önce Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Mardin'de 10 maddelik bir eylem planı açıklamıştı. Doğu ve Güneydoğu illerimizle ilgili olarak bu süreçle ilgili olarak 10 maddelik eylem planında, ilk sıralarda yer alan en önemli maddelerinden bir tanesinde bizim bakanlığımız olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı ilgilendiren büyük bir Türkiye projesini Başbakanımız Türkiye kamuoyuyla paylaştı. Bu projemizin kısaltılmış adı ASDEP, açılımı ise Aile Sosyal Destek Projesidir." dedi.

Projeyi başlattıklarını ve saha çalışması yapmaya başladıklarını anlatan Ramazanoğlu, şunları kaydetti: "Bu projeyi başlattık. Şu anda sahada çalışmamızı yapıyoruz. 2019 yılına kadar bütün Türkiye'de uygulamaya koyacağız. Bu projenin ana teması şu; her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Bu proje, Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimliğinden model alınmış bir projedir.

Dünyada şu anda birçok ülkede uygulanmaktadır. Gerek kıta Avrupa'sında gerek Amerika'da ve hatta 1,5 milyar nüfuslu Çin'de uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemle her ailenin bir sosyal danışmanı olacak diyoruz. Böylelikle biz ailenin içine girmek istiyoruz, aileyi güçlendirerek. Aile hekimliğimizden farkımız, vatandaş sosyal danışmanlar ev ev dolaşıyorlar. Yani bir aile, "Benim bir problemim var" diye bir danışmana gitmiyor. O danışman aileye gidiyor ve ailelerin büyük fotoğrafını çekiyor. Buradaki amacımız aileleri güçlendirmek. Yani problem çözme yeteneğini geliştirmek ve geliştirilmiş bir aileye dönüştürmektir."

Cihan

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Batman’da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Batman’da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Batman’da

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim