• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Aile hekimlerinin sözleşmelerinin feshi protesto edildi

Aile hekimlerinin sözleşmelerinin feshi protesto edildi
Mersin'de Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen ve 4 aile hekiminin cezaları 100 puanı doldurduğu gerekçesiyle sözleşmelerinin feshedilmesi Aile...

Mersin'de Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen ve 4 aile hekiminin cezaları 100 puanı doldurduğu gerekçesiyle sözleşmelerinin feshedilmesi Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve sağlık örgütleri tarafından protesto edildi.

Mersin'de Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) Başkanı Dr. Gürbüz Şen ile aile hekimleri Dr. Gürkan Aslan, Dr. Cengiz Alyeşil ve Dr. Ahmet Nurcan'ın sözleşmeleri, çoğunluğu nöbet cezalarından oluşan 100 puanı doldurduğu için feshedildi. Durumu protesto için Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen sağlık çalışanları, pankartlar açıp sloganlar attı.

Eylemde konuşan AHEF Başkanı Dr. Gürsel Özer aile hekimliği uygulamasının başlangıcından itibaren kaliteli hizmet verdiklerini belirtti. Avrupa'daki meslektaşlarının 2 bin kişiye hizmet verirken bu rakamın kendilerinde 4 binleri aştığını ifade eden Özer,

"Her şey çok iyi giderken birdenbire anlamsız bir şekilde işleri, bizim işlerimizi kolaylaştırmak olan bürokratlar, siyasetçiler angaryalar yüklemeye başladılar. Cumartesi mesai dayatmasının hiçbir mantığı yoktu, sadece inattı. Sivil toplum kuruluşları olarak biz buna karşı çıktık, meslektaşlarım buna karşı çıktı. Direniyoruz, direnmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

Bugün de Mersin'de 4 meslektaşları nezdinde 22 bin aile hekiminin, 22 bin aile sağlığı çalışanının sözleşmesinin feshedildiğini anlatan Özer, şöyle devam etti: "Biz bunu kabul etmiyoruz. Bakanlığa sesleniyoruz, bir an önce cumartesi dayatmasından vazgeçin. Bırakın, önümüzü açın, sahanın sesini dinleyin. Biz yaptığımız işlerin çok daha iyisini yapalım, hep birlikte hareket edelim. Bu ülkenin sağlıklı yarınlarını oluşturalım. Biz AHEF olarak bundan sonra her angaryada olduğu gibi bu angaryada da her türlü dik duruşumuzu devam ettireceğiz, her zaman meslektaşlarımızın yanında olacağız."

'YÜREKLERİ YETİYORSA FESHETSİNLER'

MAHDER Başkanı Dr. Gürbüz Şen ise eylem öncesi aldıkları bir haberle Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün sözleşme fesihlerini durdurduğu yönünde haber aldıklarını ifade etti. Şen, şunları söyledi: "Şu anda Mersin'de 100 puanı geçen 24 arkadaşımızın sözleşme fesihleri masadadır ve imzalanmıştır. Buradaki hiçbir arkadaşım, bu fesihleri yapmayın diye kendilerine söylemiyor. Yürekleri yetiyorsa sözleşme fesihlerini bu an itibariyle yapsınlar. Mersin Aile Hekimleri Derneği yönetimi olarak bir bedel ödenecekse önce bizim sözleşmelerimiz feshedilecek dedik. Bugün gururla söylüyorum, Mersin Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu'nun sözleşme fesihleri de şu an Halk Sağlığı Müdürü'nün masasındadır. Angarya uydurma nöbetler kırmızı çizgimizdi ve devam edecek. Bizler hiçbir zaman kırmızı çizgimizden dönmeyeceğiz."

Konuşmaların ardından grup, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yürüdü. Müdürlüğün daveti üzerine gruptan temsilciler sözleşme fesihlerini tutanak altına almak için kuruma girdi.

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ: AİLE HEKİMLERİNİN SÖZLEŞMELERİNİN FESHİ VE AİLE HEKİMLİĞİ İLE İLİŞKİLERİNİN KESİLMESİ ŞU AN SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Öte yandan konu ile ilgili Mesin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinin 14'üncü maddesinin 3'üncü fıkrasında "Bir sözleşme dönemi içinde, verilen ihtar puanlarının yüz puana ulaşması hâlinde sözleşme vali tarafından sona erdirilir" denildiği hatırlatılarak, Mersin'de 05.07.2010 tarihinde aile hekimliği uygulamasına geçildiği bu tarihten itibaren daha önce de ihtar puanları 100'ü aşan pek çok aile hekimine sözleşme fesih işlemi uygulandığı kaydedildi.

Mersin'de aile hekimi olarak çalışırken görevleri ile ilgili hususları yerine getirmedikleri ve bu nedenle almış oldukları ceza ihtar puanları 100 puanı geçmiş bulunan Dr. Gürbüz Şen, Dr. Cengiz Alyeşil, Dr. Gürkan Aslan ve Dr. Ahmet Nurcan'a sözleşmelerinin feshedildiği, istedikleri takdirde görev yapmak istedikleri kurumla ilgili tercihte bulunabilecekleri ve müdürlüklerine dilekçe ile başvurmaları konusunda bilgilendirme yapıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Prosedür gereği olan bu işlemlere ait bilgilendirme, diğer pek çok İlimizdeki Halk Sağlığı Müdürlüklerince yapılan işlemlerden farklı değildir. Basında yer alan ve yukarıda adı geçen aile hekimlerimizin sözleşmelerinin feshedilmesi veya aile hekimliği ile ilişiklerinin kesilmesi şu an itibarıyla söz konusu değildir."

Aile hekimlerinin sözleşmelerinin feshi protesto edildi

Aile hekimlerinin sözleşmelerinin feshi protesto edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim