• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ahmet Suphi Altındöken'in Katil Zanlısı Adliyede, 2 Cezaevi Müdürü Açığa Alındı

Ahmet Suphi Altındöken'in Katil Zanlısı Adliyede, 2 Cezaevi Müdürü Açığa Alındı
Adalet Bakanı, Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürüşmesiyle ilgili 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını açıkladı. Katil zanlısı ise sorguya alındı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katinin cezaevinde silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili konuştu. Bozdağ, ''İçeriden destek alınmadan cezaevine silah sokulamaz. 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli açığa alındı. Bir görevlinin silahlı içeri soktuğuna dair bulgular var'' dedi.

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU ADAM SORGUDA

Bakan'ın açıklaması öncesi olayla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken ve babasını cezaevinde silahla vuran Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen bir gardiyan ve bir kadın sorgulanmak üzere Adana Adliyesi'ne getirildi.

BİR GARDİYAN VE BİR KADIN YARDIM ETMİŞ

50 yıla hükümlü ve 10 yıldır Adana Cezaevi'nde bulunan 'suç makinası' olarak tanınan katil zanlısı Gültekin Alan ile diğer mahkumların ve cezaevi görevlilerinin ifadelerinin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle silahlı saldırının nasıl gerçekleştiği belirlendi. 7 savcı ve 2 müfettişin yaptığı soruşturmanın ardından katil zanlısına bir gardiyan ve bir kadının yardım ettiği tespit edildi.

SİLAHI KADININ SOKTUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Kadın ve gardiyan da gözaltına alındı. Savcılar tarafından sorgulanan zanlılar bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan kadının tabancayı cezaevine soktuğu tahmin edilirken, gardiyanın da içeride yardım ettiği tahmin ediliyor.

CENAZENİN DEFİNİ SORUN

Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından 2 gece önceeki gece annesi Naciye Tan'a teslim edilen Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi Tarsus'ta toprağa verilemeyince tekrar Adana Devlet Hastanesi morguna getirildiyse de, defin gerçekleşemedi. Tarsus ve Adana'da mezarlık yeri verilmediği ileri sürülen Ahmet Suphi'nin cenazesi hastane morgunda bekletiliyor. 'Çöpe mi atayım?' diyerek isyan eden anne Naciye Tan'ın dün morga girerek oğlunun cenazesini baktığı ardından da hastaneden ayrıldığı bildirildi.

BELEDİYELER YER GÖSTERMİYOR

Altındöken'in cenazesinin nerede nasıl defnedileceği merak konusu haline geldi. Sosyal medyada ise 'Yatacak yeri yok denilen bu olsa gerek' şeklinde yorumlandı. Anne Naciye Tan'ın avukatı İbrahim Kaplan cenazeyi Tarsus veya Kocaköy'de toprağa vermek üzere müracaat ettiklerini, ancak belediyelerin yer göstermediğini, bunun skandal olduğunu başka bir yere gömerek suç işlemediklerini söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim