• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Ahmet Amcanın Yüzü Yunusemre’yle Güldü

Ahmet Amcanın Yüzü Yunusemre’yle Güldü
Yunusemre Belediyesi, Muradiye Mahallesi'nde kapısı penceresi kırık bir bağ evinde zor şartlar altında yaşayan 61 yaşındaki Ahmet Yıldırım'a yardım...

Yunusemre Belediyesi, Muradiye Mahallesi'nde kapısı penceresi kırık bir bağ evinde zor şartlar altında yaşayan 61 yaşındaki Ahmet Yıldırım'a yardım eli uzattı. Damar tıkanıklığı nedeniyle kangrene dönen ayağını kaybeden yaşlı vatandaşın yardımına koşan Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yıldırım'a protez bacak takılmasını sağlarken, evini değiştirip eşyalarını da yeniledi.

Hazırladığı sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye'de adından söz ettiren Yunusemre Belediyesi, evde bakım hizmetleriyle de örnek oluyor. Belediye, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 61 yaşındaki Ahmet Yıldırım'ın durumuna duyarsız kalmadı. Sağlık sorunları nedeniyle bir bacağını kaybeden vatandaşa protez takılmasına öncülük eden Yunusemre Belediyesi, yaşlı adamın evini ve eşyalarını da yeniledi.

"KİMSESİZLERİN YANINDAYIZ"

İlçede yardıma muhtaç herkese ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mustafa Süzer, belediyenin girişimiyle bir yaşlı vatandaşın daha yaralarına merhem olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Süzer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ahmet amcamız kangrene dönen bir ayağını kaybetmiş. Isınmak için kömür talebinde bulunan Ahmet amcanın bu şartlarda yaşamını sürdürmesi mümkün değildi. Öncelikli olarak Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan 500 TL nakit yardımı alarak Muradiye merkezde bir daire kiralandı. Amcamızın hayatını rahatlıkla idame ettirmesi için gerekli olan tüm eşyalar A'dan Z'ye yenilendi. Yaşlı vatandaş için engelli maaşı ve evde bakım parası alması için gerekli kurumlara müracaat ettik. Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nden yüzde 77 ağır engelli raporu çıktı. Yaşlı amcamız diğer ayağının kesilmemesi için belediyemizin temin ettiği araçla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek, tedavisi yapıldı. 3 aylık süreçte haftanın 3 günü evinden alınarak Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde tedavi süreci hızlandırıldı. Ağrılarından dolayı günde 15 tane hap içen Ahmet amcamız 2 gün önce Ege Üniversitesi'nde devletimizin imkanları ile protez ayak takıldı ve ağrıları son buldu" dedi.

Ahmet Amcanın Yüzü Yunusemre’yle Güldü

Ahmet Amcanın Yüzü Yunusemre’yle Güldü

Ahmet Amcanın Yüzü Yunusemre’yle Güldü

Ahmet Amcanın Yüzü Yunusemre’yle Güldü

Ahmet Amcanın Yüzü Yunusemre’yle Güldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim