• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Ahlat’ta Açık Ve Kapalı Cezaevi Yapılacak

Ahlat’ta Açık Ve Kapalı Cezaevi Yapılacak
Bitlis'in Ahlat Belediyesi ve Ahlat Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, ilçede 400 kişiye istihdam alanı da sağlayacak kapalı ve...

Bitlis'in Ahlat Belediyesi ve Ahlat Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, ilçede 400 kişiye istihdam alanı da sağlayacak kapalı ve açık cezaevi yapımı için yer tespit çalışmaları yapıldı.

Adalet Bakanlığı'ndan yer tespiti için gelen Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Strateji Geliştirme Başkanı Alparslan Azapağası, Teknik İşler Daire Başkanı Erdoğan Böcek, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Birol Terlemez, İşyurtları Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer'e Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Abdusselam Esen, Bitlis Cumhuriyet savcıları Gökhan Büyükşimşek ve Nedim Özbey ile Ahlat Cumhuriyet Savcısı Yasin Küçükkılıç eşlik etti. Heyet, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ile birlikte kapalı ve açık cezaevinin yapılması düşünülen alanı gezdiler. Yetkililerin alandaki incelemelerinin ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri gezdirildi.

Daha sonra Ahlat Belediyesi'nin organize ettiği akşam yemeğinde bir araya gelen heyete, Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından Ahlat'ın el sanatlarından olan ve Türk el sanatlarının işlendiği Ahlat bastonu hediye edildi.

Burada kısa bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, "Hemşehrimiz Strateji Geliştirme Başkanı Alparslan Azapağası ile birlikte Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ'ı ziyaret etmiştik. Bu ziyaret esnasında da Ahlat'ta bir kapalı ve açık cezaevi talebimiz olmuştu. Sayın Bakanımız Ahlat için çok iyi olacağını ve gerekli olduğunu ifade etmişti. Aslında ilk defa kaymakamımızla birlikte müsteşarımız Kenan İpek Beyin bakanlık döneminde de hasbihalimiz olmuştu. Ama Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ Beyin döneminde yerini buldu. Bugün ise Ahlat Belediyesi ve kaymakamlığımızca yaptığımız çalışmalar neticesinde 400 kişiye istihdam sağlayacak kapalı ve açık cezaevi yapımı için yer tespit çalışmaları yapıldı. Çok şükür bu bağlamda ilçemize teşrif eden misafirlerimizden Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, hemşehrimiz Strateji Geliştirme Başkanı Alparslan Azapağası, Tekniş İşler Daire Başkanı Erdoğan Böcek, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Birol Terlemez, İşyurtları Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer ve Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ile beraberiz. Hepsine çok teşekkür ediyorum ve günün anısına ilçemizin el sanatlarından Ahlat bastonu takdim ediyoruz" dedi.

Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu ise, ilçenin yöresel el sanatlarından olan Ahlat bastonunun özelliklerini anlattı. Tekbıyıkoğlu, "Ahlat bastonunun birçok ağaçtan yapıldığı gibi oyma, yakma, bezeme, tezhip, minyatür gibi işlemeleri var. Ama Ahlat bastonunun en önemlisi üzerine Selçuklu motiflerinin nakşedilmesi. Bunun için misafirlerimize ilçemizin yöresel el sanatlarından Ahlat bastonunu günün anısına takdim ediyoruz" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise, "Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımıza Türk-İslam medeniyetinin bu güzel ürünü için teşekkür ediyorum. Yine Anadolu'nun anahtarı olan Ahlat'ta bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Strateji Geliştirme Başkanı Alparslan Azapağası ise, bir Ahlatlı olarak bu heyetin ilçeye gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Uzun zamandır planlanan bir şeydi. Burada Türkiye İşyurtları ile ilgili faaliyetlerde bulunuluyor. Türkiye işyurtlarının ülke genelinde çeşitli faaliyetleri bulunuyor. Ülke ekonomisine aynı zamanda sosyal faydası da olan çok büyük bir katkısı da var. Bizde Ahlat'ımıza güzel bir eser kazandıralım diye düşündük. Buradaki heyette buna canı gönülden destek veriyor. En büyük desteği de tabi ki Adalet Bakanımız ile Sayın Müsteşarımız veriyor. Dolayısıyla inşallah burada hem ülke hem de Ahlat ekonomisine katkıda bulunacak açık ve kapalı cezaevi açılacak. İş kolları da buna göre arttırılacak. İnşallah memleketimize de hayırlı olur. Ahlat bastonu halkında da kısa bir değerlendirme yapacak olursam, Ahlat'ta yapılan bastonlar Türk kültürünü yansıtan bir eserdir" şeklinde konuştu.

Ahlat’ta Açık Ve Kapalı Cezaevi Yapılacak

Ahlat’ta Açık Ve Kapalı Cezaevi Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim