• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Ahlatlı Öğrencilerin İlham Kaynağı Aziz Sancar Olacak

Ahlatlı Öğrencilerin İlham Kaynağı Aziz Sancar Olacak
2015 Nobel Kimya Ödülü alarak herkesi gururlandıran Prof. Dr. Aziz Sancar'ın özgeçmişli fotoğrafları, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki öğrencilere ilham...

2015 Nobel Kimya Ödülü alarak herkesi gururlandıran Prof. Dr. Aziz Sancar'ın özgeçmişli fotoğrafları, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki öğrencilere ilham vermesi amacıyla okul laboratuvarlarına asılıyor.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nun talimatları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Ahlat'ta laboratuvarları bulunan 25 okula 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın özgeçmişinin ve başarı hikayesinin anlatıldığı fotoğraflar asıldı. Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ve Şube Müdürü Basri Dağgöl ile birlikte Ahlat Yunus Ensari İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, okulun 8. sınıf öğrencileri ile fen laboratuvarında bir araya geldi. Kaymakam Tekbıyıkoğlu, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, talimatları doğrultusunda laboratuvarları bulunan okullara asılan Prof. Dr. Aziz Sancar hakkında öğrencilere bilgi aktardı.

Burada bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın cumhuriyet tarihinin en önemli bilim insanlarından biri olduğunu söyledi. Vatan ve milletine bağlı olan bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü almasının tüm Türkiye'nin onur kaynağı olduğunu belirten Kaymakam Tekbıyıkoğlu, "Prof. Dr. Aziz Sancar Mardin'in Savur ilçesinde orta gelirli bir çiftçi ailesinin 8 çocuğundan 7'ncisi olarak dünyaya geldi. Prof. Sancar hem devlet imkanları ile hem de kendi imkanları ile okumuş, kendini yetiştirmiş ve Amerika'nın önemli üniversitelerinden birinde bilimsel çalışmalarını yürüterek hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü kazanmış önemli bir bilim adamımızdır. Kendisinin bu başarısı hepimizin göğsünü kabartmış ve onur kaynağımız olmuştur. Sayın Sancar, sizin yaşlarınızda sizden daha çok imkana sahip değildi. Ama yılmadı ve çok çalışarak bu başarılara imza attı. Sizlerin de onun gibi olması çok zor değil. Hatta ondan daha başarılı çalışmalara imza atabilirsiniz. Yeter ki içinizde çalışma azmi ve isteği olsun. Okullardaki öğrencilerimizin de Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın örnek hayatından ve başarısında ilham alması amacıyla laboratuvarı bulunan okullarımıza Sancar'ın özgeçmişinin ve başarı hikayesinin anlatıldığı fotoğraflar astırdık" dedi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu, konuşmasının ardından Prof. Dr. Aziz Sancar'ın fotoğrafının asılı bulunduğu alanda öğrencilerle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ahlatlı Öğrencilerin İlham Kaynağı Aziz Sancar Olacak

Ahlatlı Öğrencilerin İlham Kaynağı Aziz Sancar Olacak

Ahlatlı Öğrencilerin İlham Kaynağı Aziz Sancar Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim