• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Ağrılarından kurtulmak isteyen Diyarbakır’a geliyor

Ağrılarından kurtulmak isteyen Diyarbakır’a geliyor
Dicle Üniversitesi (DÜ) hastanelerinde uygulanan kök hücre tedavisi nedeniyle Türkiye'nin her yerinden hastaların tedavi olmak için Diyarbakır'a geldiğini...

Dicle Üniversitesi (DÜ) hastanelerinde uygulanan kök hücre tedavisi nedeniyle Türkiye'nin her yerinden hastaların tedavi olmak için Diyarbakır'a geldiğini belirten Ağrı Uzmanı Doç. Dr. Haktan Karaman, "Amacımız ağrının bütün nedenlerine yönelik olarak bu tedavi uygulamasını genişletmek" dedi.

DÜ hastanelerinde uygulanan kök hücre tedavisiyle kronik ağrıdan mustarip hastalar hücre yenilemesi yöntemiyle kalıcı olarak ağrılardan kurtulabiliyor. İstanbul, Ankara ve Trabzon'un yanı sıra Türkiye'nin birçok kentinden hastaların geldiği DÜ hastanelerinde, hastanın kendi karın bölgesine özel aletlerle girilerek elde edilen ve özel bir cihazda saflaştırılan gerçek kök hücreler kullanılıyor. Tedavi için İstanbul'dan geldiğini ifade eden Nuran Gül, "Dizlerimde, kıkırdaklarımda problem var. Şu an için protez ameliyatı olmam gerekiyor fakat protez ameliyatı da baya bir riskli. İnternette araştırdık. Burada böyle bir işlem yapıldığını öğrendik. Hocamızın videolarını izledik. İnandık hocama. Görüşmeler yaptık. Yapılabileceğini ve fayda görebileceğimi söyledi. Bayıltmadan lokal anestezi ile göbekten yağ alacaklar ve ayrıştırıp tekrar dize verecekler. Çok denemeler yaptım. PRP yaptım, iğneler oldum. Hiçbirisi fayda etmedi. Yaşam şartlarım baya bir kısıtlandı. Yürümem zorlaştı. Bunu da bir deneyelim dedim. Allah'ın izniyle iyi olacağım" diye konuştu.

"İlk kez ağrı tedavisinde kullanmaya başladık"

DÜ Ağrı Uzmanı Doç. Dr. Haktan Karaman, burada kök hücre tedavisi dedikleri tedavi metodunu uyguladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu tedavi tıpta görece yeni bir tedavi metodudur. Daha önceki yıllarda tıbbın diğer alanlarında, plastik cerrahide, nörolojide, beyin cerrahide, ortopedide, kalp ve damar cerrahisinde kullanılan bir yöntem ama biz ilk kez bu yılın başında ağrı tedavisi amacıyla kullanmaya başladık. Kronik ağrıdan mustarip olan hastalara hücre yenilemesi yöntemiyle hastaların kalıcı olarak ağrılarının tedavi edilmesine çalışıyoruz. Kök hücre tedavisinin esası budur. Tabi bunu daha önceki uygulamalarımızda basın yoluyla duyurduğumuz için bunu gören Türkiye'nin her yerinden hastalar bize ulaşıyorlar. Bu tedaviyi uyguluyoruz. Bugünkü hastalarımız İstanbul'dan gelen bir hastaydı. Bize geldi. Kendisine tedaviyi uygulayıp tekrar İstanbul'a göndereceğiz. Haftaya Ankara'dan, daha sonraki hafta Trabzon'dan gelecek hastamız var. Bu tedavi yöntemini ilk olarak biz uygulamaya başladık. İlk uygulamayı Ege Üniversitesi'nden bir hocamızla burada beraber yapmıştık. Amacımız ağrının bütün nedenlerine yönelik olarak bu tedavi uygulamasını genişletmek. Şuan birkaç tane uygulamayı yapıyoruz ama giderek ağrı nedeni olabilecek bütün hastalıklara bu yöntemi uygulayarak genişletmek istiyoruz."

Ağrılarından kurtulmak isteyen Diyarbakır’a geliyor

Ağrılarından kurtulmak isteyen Diyarbakır’a geliyor

Ağrılarından kurtulmak isteyen Diyarbakır’a geliyor

Ağrılarından kurtulmak isteyen Diyarbakır’a geliyor

Ağrılarından kurtulmak isteyen Diyarbakır’a geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim