• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

AGD Kayseri Şubesi Mekke’nin Fethini Kutlayacak

AGD Kayseri Şubesi Mekke’nin Fethini Kutlayacak
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi Mekke'nin fethinin 1385. yıl dönümünü kutlayacak.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi Mekke'nin fethinin 1385. yıl dönümünü kutlayacak.

Program ile ilgili açıklamalarda bulunan dernek başkanı Avukat Vacit Kip, Mekke'nin fethinin 1385. Yıl dönümünü Anadolu Gençlik Derneği olarak 81 ilde yaklaşık 600 noktada kutlayacaklarını ifade ederek, "Fetih bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam'a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim'in berraklığı ile silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve hürriyetlerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih, işgal değildir. Fetih, bir ırkın diğer bir ırkı tarumar etmesi değildir, bir bölge halkının diğer bir bölge halkını sömürmesi değildir. İnsanların inanç ve düşüncelerini zorla değiştirme değildir. Enerji kaynaklarını, yer altı ve yer üstü zenginliklerini ele geçirmek için savaşanlar, insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih olduğuna inanıyoruz. Tüm Kayseri halkını kültür emperyalizminin yanında değil, fetih ruhunun yanında durmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kip, "Bir Müslümanın dünyaya bakış açısı; nasıl yetişmesi, neler yapması, nelerle ilgilenmesi gerektiği hakkında eğitimler veriyoruz. Temel referans konularımız Kur-an ve sünnettir. Müslüman kardeşlerimize Müslüman kimliği kazandırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri şube başkanı Av. Vacit Kip Mekke ve fetih vurgusuyla programı icra ettiklerini belirterek "31 Aralık Perşembe akşamı saat 19.00'da stadyumun yanındaki Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştireceğimiz programda Kur'an-ı Kerim ziyafeti, sevilen sanatçı Adem Karabey'in ezgileri ve eğitimci yazar Ömer Arif Hoca'nın katılımcılara fetih ruhunu yaşatacak konuşmasının yanı sıra Siyer-i Nebi ödül töreni de yapılacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim