• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Ağaoğlu: Kast ettiğim kadınlar değildi

Ağaoğlu: Kast ettiğim kadınlar değildi
Bir televizyon kanalında kadınlara yönelik sarf ettiği sözlerde, "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına...

Bir televizyon kanalında kadınlara yönelik sarf ettiği sözlerde, "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan iş adamı Ali Ağaoğlu, ifade verdi.

İfadesinde gecelik ilişkilerden hoşlanmadığını anlatmaya çalıştığını belirten Ağaoğlu, "Konuşmada, "gecelik ilişkilerden hoşlansaydım İstanbul'da şeyler yetmez" dedim. Orada kast ettiğim kadınlar değildi." dedi.

İş adamı Ali Ağaoğlu, CNN Türk televizyonunda yayınlan "Bazı şeyler" adlı programda "Gecelik ilişkilerden hoşlanmam, hoşlansaydım İstanbul'da kadın kalmazdı" dediği gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Avukatı ile birlikte sabah saatlerinde Bakırköy Adalet Sarayı'na gelen Ağaoğlu, soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar'ın odasına çıktı.

'KADINLAR KUTSALDIR'

Ali Ağaoğlu, 30 Nisan 2016 tarihinde CNNTÜRK isimli televizyon kanalında yayınlanan "'Bazı şeyler'" adlı programa konuk olarak katıldığını, program sunucusunun özel hayata dair bazı sorularının olduğunu belirterek şunları söyledi: "Hatta ısrarla bana "'Çapkın mısınız?'" diye sordu. Ben de cevaben "'Gecelik ilişkilerden hoşlanmadığımı'" söyledim. Devamında "'Gecelik ilişkilerden hoşlansaydım. İstanbul'da şeyler yetmez'" dedim. Orada kastettiğim kadınlar değildi. Soyut bir kavramdan bahsettim. Bizim örf ve ananemize göre kadın kutsaldır. Maksadım kendimi ifade etmekti. Gecelik ilişkilerden hoşlanmadığımı anlatmaya çalışıyordum. Buradan yanlış bir anlam çıkmışsa benim suç işleme kastım yoktur. Ben sadece çapkın olmadığımı anlatmaya çalışıyordum. Bunu anlatırken yanlış bir anlam çıkmışsa da bu olayı çarpıtarak halka yanlış bir şekilde sundular. Atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum.'"

'KADIN" KELİMESİ KESİNLİKLE GEÇMİYOR'

Gazetecilere çıkışta açıklama yapan Ali Ağaoğlu malum konu için geldiğini söyleyerek: "CNN Türk'teki programla ilgili geldim. Daha doğrusu Ahmet Hakan'ın yazdığı bir yazı var. Programla çok ilgisi yok ama Ahmet Bey'in yazdığı bir yazı var. Ahmet Hakan herhalde son günlerde biraz PR'ı düştü. Herhalde beni PR aracı olarak kullandı. Programda kadın diye bir kelime kesinlikle söylemedim. Orada söylediğim ben gecelik ilişki yaşamam sevmem. Lafım bu. Kadın kelimesi kesinlikle geçmiyor. Ahmet Hakan demek ki duyduğunu anlamıyor, çevirip yazıyor. Ben kadınlara çok saygı duyan bir insanım. Kadının kutsal olduğuna inanan bir insanım. Kadın kelimesi kesinlikle programı bir daha izleyin ağzımdan çıkan bir kelime kesinlikle değildir. Benim anam da var, karım da var, kızım da var. Kadına saygı duyan bir insanım. Kadının kutsal olduğuna inanan bir insanım. Bu kültürden gelen bir insanım. Kadınlara hakaret kesinlikle söz konusu değil. Çok da merak ediyorum. Ahmet Hakan'ın normal yazıları kaç okunuyor, altına kırmızı puntolarla Ali Ağaoğlu yazınca o haber kaç kere tıklandı. Gidince arkadaşlarıma söyleyeceğim, onu da araştıracağım." dedi.

ÖZÜR BENZERİ MESAJ ATTI

Gazetecilerin, köşe yazarı Ahmet Hakan'la ilgili şikayette bulunup bulunmayacağı sorusu üzerine Ağaoğlu şunları söyledi: "Ahmet Hakan arkadaşım. Hukukçularım bana "dava açalım" dedi. Hakan bey benim çok sevdiğim, değerli bir yazardır. Yanlış anlama oldu dediğim gibi. Yazısından sonra kendisiyle görüştüm. Özür dilemedi ama buna benzer bir şey söyledi mesaj attı."

Cihan

Ağaoğlu: Kast ettiğim kadınlar değildi

Ağaoğlu: Kast ettiğim kadınlar değildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim