• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Ağaç Yaşken Eğilir Projesi

Ağaç Yaşken Eğilir Projesi
Samsun'da, "Ağaç Yaşken Eğilir" proje kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan "Haydi sen de katıl bize bir ki üç" isimli klip tanıtıldı.

Samsun'da, "Ağaç Yaşken Eğilir" proje kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan "Haydi sen de katıl bize bir ki üç" isimli klip tanıtıldı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "Ağaç Yaşken Eğilir" projesi yürütülüyor. Samsun'da proje kapsamında bir ilk olan "Haydi sen de katıl bize bir ki üç" isimli müzik parçası ve proje faaliyetlerinden oluşan klip, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun Mehmet Mehel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Orhan Değer ve Şube Müdürü Ali Senel'in katıldığı toplantıda basına tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu oluşan hastalıklardan biri de obezitedir. Obezite(şişmanlık) önemli bir halk sağlığı sorunu olup çocukluk çağı obezitenin yetişkinlik obezitesine yol açtığı ve pek çok kronik hastalık için zemin oluşturduğu bilinmektedir. İlimizde ilkokul çağı çocuklarda doğru beslenmenin öğretilmesi, erişkin yaş obezitesinin önüne geçilmesi, toplumun genel olarak sağlıklı beslenme ve fizik aktivite konusundaki farkındalığının artırılması amacıyla başlatılan ve Temmuz 2015 tarihinden itibaren yürütülen "Ağaç Yaşken Eğilir" projesi kapsamında fizik aktiviteye dikkat çekmek üzere sözleri proje ekibince yazılan, Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Gücem Ağmaz tarafından bestelenen, Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Deniz Turan Tunç eşliğinde aynı okul öğrencilerinden oluşan koro tarafından seslendirilen "Haydi sen de katıl bize bir ki üç" şarkısının CD olarak çoğaltılması ile ilgili işlemler Ocak 2016 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Sağlıklı birey olmanın, yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra, hareketli yaşamdan geçtiğinin vurgulandığı bu bölümde "Haydi sen de katıl bize bir ki üç" isimli müzik parçasına beden eğitimi öğretmeni Banu Bacınoğlu tarafından her öğrencinin rahatlıkla yapabileceği egzersizler uyarlanmıştır. İlimizde proje kapsamında bir ilk olan ve sözleri ile yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat çeken melodisi ile hareketi çağrıştıran "Haydi sen de katıl bize bir ki üç" şarkısının öğrencilerin besin seçiminde etkili olabilmesi için okullarda beslenme saatlerinden önceki (ara öğün saatleri) teneffüslerde çalınması, öğrencilerde egzersiz bilincinin oluşması için de bu şarkıya uyarlanmış egzersizlerin proje kapsamındaki okullarda beden eğitimi derslerinde öğrencilere gösterilmesi uygun görülmüştür. "Haydi sen de katıl bize bir ki üç" şarkı CD'si ve proje kapsamında yapılan çalışmaların görüntülerinden derlenerek hazırlanan kısa film proje kapsamındaki okullara dağıtılmıştır" dedi.

Ağaç Yaşken Eğilir Projesi

Ağaç Yaşken Eğilir Projesi

Ağaç Yaşken Eğilir Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim