• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Afyonkarahisar'dan geçen yıl 3 bin kişi göç etti

Afyonkarahisar'dan geçen yıl 3 bin kişi göç etti
MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Afyonkarahisar'da 2015 yılında iş bulmakta zorlanan 3 bin 304 kişinin çaresizlik içinde göç ettiğini...

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Afyonkarahisar'da 2015 yılında iş bulmakta zorlanan 3 bin 304 kişinin çaresizlik içinde göç ettiğini belirtti.

Yağcı, TÜİK tarafından 2015 yılı göç raporu hakkında bilgi verdi. Yağcı, Ege Bölgesi'nde en ciddi göç hareketinin Afyonkarahisar'da yaşandığına dikkat çekti.

'BÖYLE PARLAYAN YILDIZ MI OLUR?'

İktidar tarafından sürekli olarak Afyonkarahisar'ın Ege'nin parlayan yıldızı olduğu iddialarının gündeme geldiğini ifade eden Yağcı, şunları kaydetti: "TÜİK 2015 raporuna göre ilimizden 3 bin 304 kişi istihdam olanaklarının zayıf olması nedeniyle büyükşehirlere göç etmiştir. Zaten ilimizin 2015 yılı nüfusu, doğum-ölüm oranı istatistiklerine bakıldığı zaman nüfusumuzun nasıl eridiğini çok iyi görüyoruz. İlimizden yaklaşık bin aile göç etmiştir. İktidar partisinin ilimizi hala nasıl Ege'nin parlayan yıldızı yaptıklarını merak ediyoruz."

AK Parti iktidarı döneminde işsizliğin giderek arttığına dikkat çeken Yağcı, "İnsanları önce fakirleştirip sonra borçlandıran AK Parti'nin zulmünden korkan insanlarımız maalesef seçim dönemleri yine bu partiye yönelmek durumunda bırakıldı." ifadelerini kullandı. Yağcı, insanların verilen 3-5 torba gıda paketine şükür eder hale getirildiğini dile getirildi.

Bazı mermer işletmesi sahiplerinin, "çalıştıracak işçi bulamıyoruz, mültecilere iş imkanı tanınsın" şeklinde beyanatları hayretle izlediklerini söyleyen Yağcı, şunları kaydetti: "Hükümete destek vermek için yapılan bu beyanatları şaşkınlıkla izliyoruz. Bir defa şu çok iyi bilinmeli ki; mermer fabrikalarında çalışan işçi kardeşlerimiz çok ağır şartlarda ekmek parası kazanmanın gayreti içindedir. Afyonkarahisar'da en ağır iş sektörü herkes biliyor ki mermer işletmeleridir. Asgari ücrete burada bir insanın çalışması neredeyse imkansızdır. Zaten belli bir süre bu fabrikalarda çalışan kardeşlerimiz ciddi sağlık sorunu yaşıyor."

'TOPLU TAŞIMAYA ZAM BÜYÜK HAKSIZLIK'

Yağcı, geçen hafta içinde toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 14'lük zammın büyük bir haksızlık olduğunu vurguladı. Yağcı, "Daha bir ay önce toplu taşıma fiyatlarına zam gelmesi gündeme gelince "Dünyanın her yerinde petrol fiyatları düşüyor. Afyon halkına haksızlık yapamayız. Afyon halkı bizim her şeyimiz" nutukları atanların şimdi fiyatlara zam yapıyor. 2 yıl önce petrolün varili 130 dolar iken bugün 30 dolar seviyesindedir" diyenlerin bir ayda fikirleri neden değişmiştir?" diye sordu.

Alper Yağcı, konunun tekrar gözden geçilmesini istediklerini bildirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim