• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Afyon'da kentsel dönüşümde planlama aşamasına geçildi

Afyon'da kentsel dönüşümde planlama aşamasına geçildi
Afyonkarahisa'da bir süredir iki bölgede yürütülen ve 2 bin konutu içeren kentsel dönüşüm projelerinde planlama aşamasına geçildiğini belirtildi.

Afyonkarahisa'da bir süredir iki bölgede yürütülen ve 2 bin konutu içeren kentsel dönüşüm projelerinde planlama aşamasına geçildiğini belirtildi. Mısri Cami etrafında 170 bin metrekare, Örenbağ'da da 250 bin metrekare olmak üzere 420 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüme tabi tutulması bekleniyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Ören, dönüşümün gerçekleşeceği bu iki bölgenin riskli alan ilan edilip Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Afyonkarahisar Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışma başlatacağını söyledi.

İlk etapta iki bölgenin ihalesinin yapıldığını ifade eden Ören, "Proje yapımı, inceleme ve araştırma amaçlı ihale gerçekleştirildi. İhaleyi alan firma önce mevcut durumunu yerinde binaları tek tek inceleyerek ölçtü. Bu incelemeye müştemilat binaları da dahil oldu. Hak sahiplerinin değerlendirmesini yaparak arsaların kaç metrekare olduğunu, üzerindeki binanın metrekaresini, binanın, arsanın değerinin tespit ederek gayrimenkul değerlendirme işlerini yaptılar. Bu iki bölgede jeolojik zemin etütleri yapıldı." dedi.

"ANKET YAPILIYOR"

İhaleyi alan firmanın anket yaparak vatandaşların taleplerini belirleyemeye çalıştığını açıklayan Ören, "Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda firma yetkilileri plan üzerinde çalışıyor. Şuana kadara elimizde somut bir veri yok. Bir plan örneği hazırlanarak getirildi. Fakat Afyonkarahisar koşullarına uygun bir plan olmadığı için uygun görülmedi. Tekrar bir planlama çalışması yapılıyor." diye konuştu.

Asıl yetkinin bakanlıkta olduğunu ifade eden Ören, planları onaylama yetkisinin her ne kadar Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nde bulunsa da bakanlık yetkililerince de onaylanması gerektiğini anlattı. Ören, şunları söyledi: "Gerçek şartlara uygun şekilde depreme dayanıklı, konforlu, günümüz koşullarına uygun konutlar elde edilmesi amaçlanıyor. İnsanların daha rahat ve ferah yaşam ortamında yaşamalarını sağlamak amaçlanıyor. Bilindiği gibi her iki bölge şehir merkezinde yer alıyor. Buradaki binalar 40-50 yıllık ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Ancak bu bölgelerimizde korunması gerekli kültür varlıklarımız var. Sürecin uzaması nedenlerinden biri de bu binalardır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim