Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, et fiyatlarında "tavan" fiyat uygulamasının topluma olumlu yansıdığını, et fiyatlarının taban fiyatların bile altında satıldığını söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay et sektörüne ilişkin önemli bir karar alınarak, et fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına geçilmişti. Bakanlık tarafından yapılan duyuruyla; kıymanın 32 TL, kuşbaşın etin 34 TL ve karkas et için 23 TL olarak tavan fiyatlarının açıklandığını hatırlatan Yörük, kararın bir anlamda özellikle büyük şehirlerde fiyat artışlarının frenlediğini kaydetti.
Afyonkarahisar'ın Türkiye et piyasasında önemli bir yerinin olduğunu ve İstanbul gibi Türkiye'nin en büyük kentin et ihtiyacının hatıra sayılı bir kısmını karşıladığını anımsatan Yörük, şehirde bakanlığın belirlediği fiyatların altında et satıldığını anlattı. Kıymanın 28-30 lira, kuşbaşının da 30-32 lira arasında satışa sunulduğunu ifade eden Yörük, bu durumdan vatandaşında memnun olduğunu dile getirdi. Taban fiyat uygulamasının piyasadaki haksız rekabeti önleme adına önemli olduğunu vurgulayan Yörük, "Kombinalarda ortalama 20-23 TL arasından kesilen hayvanların etlerinin büyükşehirlerde kasaplara gidene kadar 45 TL'ye kadar çıkmasının nedeninin araştırılması gerekiyor." dedi.Cihan