• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Afyon Ve Bingöl Arasında “Kardeş Oda Protokolü” 4 Bakanın Katılımı İle İmzalandı

Afyon Ve Bingöl Arasında “Kardeş Oda Protokolü” 4 Bakanın Katılımı İle İmzalandı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, son günlerde artan terör olaylarının kurulacak gönül köprüleri ve iş birliği ile yok edileceğini anımsatarak,...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, son günlerde artan terör olaylarının kurulacak gönül köprüleri ve iş birliği ile yok edileceğini anımsatarak, "Bizler huzura yol açarken, birileri hendekler açarak huzura, istikrara ket vuruyor. Birileri hendekler ile insanları canlarından bezdirebilir. Ama biz gönül köprülerimizle, dualarımızla ve en önemlisi de devletimizin oradaki millete ve esnafa sahip çıkması kimin bu milletin yanında olduğunu göstermesi açısından çok önelidir" dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında "Kardeş Oda Protokolü" imzalandı. ATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, iş adamalrı ve davetliler katıldı.

Gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 2 kentin odalarının kardeş oda protokolü imzalamasının hayırlara vesile olacağını düşündüğünü söyledi. Hisarcılıklıoğlu, odalar ve borsaların her türlü hayırlı işin peşinde olduğunu kaydederek, "İş dünyalarını daha fazla yakınlaştıracak ve işbirliğini geliştirecek protokol imzalanması bizi memnun etti. Bunlara şahitlik edeceğiz. Başkanları, yönetim ve meclis üyelerini tebrik ediyoruz. İmzalanan protokol niye önemlidir? Birlikte rahmet vardır, bir birimize ne kadar kenetlenirsek o kadar çok kazanırız. İki ilin bir araya gelmesi çok önemli. Her iki ilin mermeri, kaplıcaları marka olmuş durumdadır. Afyonkarahisar'ın sucuğu, Bingöl'ün cevizli sucuğu, Bingöl'ün balı, Afyonkarahisar'ın kaymağı meşhurdur. Birisi Batı'da birisi Doğu'da tüccar ve sanayicinin tecrübelerini aktarması önemli kardeşlik protokolü önemli bir netice alacak bir iyi niyettir. İki ilin iş adamları bir araya gelecek sonuç odaklı bir çalışma yaptılar" diye konuştu

"BU KARDEŞLİK DEVAM ETTİKÇE OYUNLARI BOŞA ÇIKACAKTIR"

Son dönemde artan terör olayları üzerinden birilerinin ülke üzerinden kirli bir oyun oynamak istediğini, birlik ve beraberliği zedelemek istediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Kimse heveslenmesin, beraberliğimiz bozamazlar. Çok oyun oynandı, biz her seferinde daha güçlenerek çıktık bizi kimse deneyemeye kalkmasın denerlerse faturayı kendileri öder. Huzur olmadan ticaret olmaz, zengin olmak istiyorsak da "Ticaretin önünü açacaklarını,ticaret olmadan huzur ve zenginlik olmaz" diyen Hisarcıklıoğlu, Bingöl" de ticaretin arttığını, tekstil, çağrı merkezlerinin attığını, en huzurlu şehirlerden birisi olduğunu anlattı.

Bakan Eroğlu ise konuşmasında, protokolün iki kardeş arasında gönül köprüsünün kurulması meselesi olduğunu belirtti. Eroğlu, Türkiye üzerinde çok oyun oynandığını kaydederek şunları söyledi:

"Bu kardeşlik devam ettikçe oyunları boşa çıkacaktır. Yürekler aynı, istikamet aynıdır. Bu ticaret meselesi değildir bu kuvvetli bir bağdır. Afyonkarahisar'ın kaymağı Bingöl'ün balı meşhurdur. Ticaret ve sanayi alanında ziraat alanında gıda alanında iş birliğini geliştireceğiz."

"ATILAN ADIM VERİLEN FOTOĞRAF ÇOK ÖNEMLİ"

Bakan Çelik de 2 Oda arsında gerçekleştiren kardeşlik protokolünü hayırlı olmasını temenni ederek, "Birliğimizi bozmaya çalışanalar en güzel cevap olmasını arzu ediyorum. Güneydoğu'daki sıkıntıların neler yaşandığını 619 köyü gezerek tespit etmiş bir kardeşiniz olarak bugün burada bu atılan adım, verilen fotoğraf çok önemlidir ve her alanda sergilenmesi önemlidir. Tarım ve hayvancılık iki ilin önemli girdileri var, ürünleri var birlikte diyalog içinde tartışarak çok güzel hayvancılık ve bitkisel ürünlerde atılması gereken adımları konuşacağız."

"PROTOKOLÜN DİĞER ODALARA ÖRNEK TEŞKİL ETMESİ DİLEĞİYLE"

Törende konuşan Bakan Tüfenkçi, imzalanan protokolün bölgeler arasında ki iş birliği ve kardeşliğin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu aktardı. Protokolün terör olaylarına karşı iyi bir cevap olabileceği vurgusunda da bulunan Bakan Tüfenkçi, "İmzalanan protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Burada olmaktan ve şahitlik etmekten çok mutluyum. Emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum, diğer odalara da örnek teşkil etmesini diliyorum. Odalarımızın ulusal ve uluslararası ticarete önemli katkılar sağladığını biliyorum, ülkemizin son 13 yıldaki gelişmesinde odaların katkısının ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Sizler sadece sofranıza değil binlerce insanın sofrasına aş getirme gayreti içerisinde olduğunu biliyoruz. Oda kardeşliği protokolü ekonomik iş birliğinden öte farklı bir anlam taşıyor, gönül köprülerinin birleşmesinin çok büyük önemi var" dedi.

"HENDEKLERLE ORADAKİ İNSANLARI YALNIZLIĞA VE UMUTSUZLUĞA MAHKUM EDİYORLAR"

Bakan Tüfenkçi konuşmasına şöyle devam etti:

"Özellikle batıdaki odaların Doğu ve Günaydoğu Anadolu bölgelerindeki odalara sahip çıkmasının çok çok önemi var. En azından manevi olarak oradaki insanlarımızın bu zor günlerinde yanında olmasının büyük bir önemi var. Bizler huzura yol açarken, birileri hendekler açarak huzura, istikrara ket vuruyor. Birileri onları yalnızlığa mahkum edip, ticarette de yalnızlaştırmaya onları mahkum etmenin hesabı içerisindeler. Tehditler ile esnafımızın kepenklerini açtırmıyorlar. Hendeklerle oradaki insanları yalnızlığa ve umutsuzluğa mahkum ediyorlar. Ama sizin bu girişiminiz onlara sahip çıkışınız o esnafın o ticaret erbabının yanında olmanız, onlara hem bu ülkeye bağlılığı açısından hem bizlere, sizlere inanması bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Onlara destek sunmamızı ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliği ve en önemlisi de huzuru, barışı açısından çok önemlidir. Birileri yolları kesebilir, birileri hendekler ile insanları canlarından bezdirebilir ama biz gönül köprülerimizle, dualarımızla ve en önemlisi de devletimizin oradaki millet ve esnafa sahip çıkması ile kimin bu milletin yanında olduğunu göstermesin açısında çok önelidir."

Konuşmaların ardından iki oda arasındaki "Kardeş Oda Protokolü" bakanlar ve toplantıya katılanlar tarafından imzalandı.

Etkinlik karşılıklı verilen hediyelerin ardından sona erdi.

Afyon Ve Bingöl Arasında “Kardeş Oda Protokolü” 4 Bakanın Katılımı İle İmzalandı

Afyon Ve Bingöl Arasında “Kardeş Oda Protokolü” 4 Bakanın Katılımı İle İmzalandı

Afyon Ve Bingöl Arasında “Kardeş Oda Protokolü” 4 Bakanın Katılımı İle İmzalandı

Afyon Ve Bingöl Arasında “Kardeş Oda Protokolü” 4 Bakanın Katılımı İle İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim