• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

Afganistan’da Öğretmenler İçin 3. Grup Meslek İçi Eğitim Programı Tamamlandı

Afganistan’da Öğretmenler İçin 3. Grup Meslek İçi Eğitim Programı Tamamlandı
Afganistan Eğitim Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle bin 575 öğretmene yönelik düzenlenen üçüncü...

Afganistan Eğitim Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle bin 575 öğretmene yönelik düzenlenen üçüncü grup meslek içi eğitim programı tamamlandı.

Afganistan'da öğretmenlere yönelik üçüncü grup meslek içi eğitim programı tamamlandı. İki ülkenin milli marşlarının söylenmesi ile başlayan programda üçüncü programı başarı ile tamamlayan 126 kursiyer öğretmen ile dördüncü programa başlayan 150 öğretmen hazır bulundu. Törene Afganistan Eğitim Bakan Yardımcısı Esedullah Muhakkik, Afganistan Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme İdaresi Genel Müdürü Yardımcısı Abdulhak Rahmati, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Ayna TV Genel Müdürü Nadir Beg Sadıkoğlu, TİKA Öğretmeni Mutlu Güzel, Eğitim Bakanlığının yetkilileri, Ofis çalışanları ve kursiyer öğretmenler katıldı.

Törende yaptığı konuşmada TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, düzenlenen kapasite arttırma programının çok önemli olduğunu belirtti. Şahin, eğitime katılan kursiyer öğretmenlerin istekli ve disiplinli olmalarının başarıyı arttırdığını ifade etti.

Eğitim Bakan Yardımcısı Muhakkik ise yaptığı konuşmada, TİKA'nın öğretmenlere yönelik yürütülen meslek içi eğitim programını takdir ederek Eğitim Bakanlığı tarafından planlanan 3 bin kişilik mesleki eğitim ihtiyacının TİKA tarafından bin 575'inin üstlenmesinin önemine değindi.

Konuşmalardan sonra Bakan Yardımcısı Muhakkik, TİKA Koordinatörü Şahin, Ayna TV Genel Müdürü Sadıkoğlu, TİKA Öğretmeni Güzel ve Öğretmen Yetiştirme Başkanı V Rahmati, üçüncü programı tamamlayan öğretmenlere sertifikalarını dağıttılar. Sertifika dağıtımının ardından protokol tarafından dördüncü program başlatılarak merasim tamamlandı.

Öte yandan Öğretmen Kapasite Geliştirme Programı TİKA tarafından yapılarak Afganistan Eğitim Bakanlığı'na devredilen Sürekli Eğitim Merkezinde sürdürülüyor. Sabah 08.00'da başlayan dersler 16.00'a kadar devam ediyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim