• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

AFAD’dan Eyüp’te Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

AFAD’dan Eyüp’te Nefes Kesen Deprem Tatbikatı
Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin Eyüp Belediyesi işbirliğinde kurduğu deprem TIR'ında birçoğu hiç deprem yaşamamış olan çocuklar,...

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin Eyüp Belediyesi işbirliğinde kurduğu deprem TIR'ında birçoğu hiç deprem yaşamamış olan çocuklar, deprem eğitimi alıp 7.4 büyüklüğündeki depremi yaşadı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da tatbikata katılarak deprem anını çocuklarla yaşadı.

Eyüp Belediyesi ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) işbirliği ile Eyüp'e deprem TIR'ı getirildi. Eyüp Kültür Sanat Merkezi önüne getirilen TIR'da ilkokul öğrencilerine AFAD görevlileri tarafından deprem eğitimi verildi. Eğitimin ardından çocuklara Türkiye'nin 4 farklı noktasında gerçekleşen 6.1 ve 7.4 sarsıntı şiddetinde deprem yaşatıldı. Eğitimde öğretilen senaryo gereği çocuklar, sınıfta yakalandıkları sarsıntı ile sıraların altına saklanıp, başlarını korudu. Sarsıntı ardından sırasıyla çocuklar, elektrik sigortasını ve gazı kapatıp, pilli radyoyu açtı. Gerçeğini aratmayan tatbikata Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katılıp, o anı çocuklarla birlikte yaşadı.

"DEPREM BİLİNCİNİ DİRİ TUTUP, EĞİTİMLER ALDIRMAMIZ LAZIM"

TIR'daki deprem simülasyonu sonrasında tecrübesini anlatan Başkan Aydın, "Hazırlık olmama rağmen bir panik yaşadık. İnsani olarak gerçekten doğal bir durum yaşanılanlar. Ben 1999 depremini de yaşamıştım. Allah bir daha yaşatmasın. Bugün AFAD'ın yaptığı çalışmaya bizde Eyüp Belediyesi olarak katkıda bulunduk. Çocuklarımızı buraya getiriyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi deprem açısından bilinçlendirmeyi teşvik eden bir çalışma bizde katkı bulunmak istedik. Bende bu anı bizzat yaşamak istedim. Deprem bilincini diri tutup eğitimleri aldırmamız lazım ve tabii ki hazırlıklı olmamız lazım. Bizde bu anlamda belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

İLK KEZ SARSINTIYI TECRÜBE ETTİLER

Deprem TIR'ında eğitim alan öğrencilerden Muhammet Enes Köksal daha önce deprem yaşadığını ifade ederek, "Depremi daha önce dışarı oynarken yaşamıştım. Şimdi depremi yaşadım ve burada da deprem sırasında saklanmam gerekeceğini öğrendim" diye konuştu.

Eyüplü öğrencilerden Sefa Akyol ise deprem ilk defa tecrübe ettiğini söyleyerek, "Deprem ilk olduğunda korktum. Her yerim titremeye başladı. Nereye tutunacağımı şaşırdım. Bundan sonra deprem olduğunda nelere yapacağımı biliyorum. Dizimin üstüne çöküp bir elimle başımı koruyacağım" şeklinde konuştu.

Deprem simülasyonu esnasında korktuğunu söyleyen öğrenci Esra ise "Biraz korktum, titredim ama hiçbir şey olmadı. Depremden korunma yöntemlerini de öğrendim. Sağlam bir şeyin altına girip başımızı koruyoruz ve bir yere tutunuyoruz" dedi.

Daha önce hiç deprem hissetmediğini söyleyen Arda Erol, "Daha önce hiç deprem yaşamamıştım. Buradaki depremden sonra korktum" diye konuştu.

AFAD’dan Eyüp’te Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

AFAD’dan Eyüp’te Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

AFAD’dan Eyüp’te Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

AFAD’dan Eyüp’te Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

AFAD’dan Eyüp’te Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim