• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

ADÜ Hastanesinde Nöro Anjiyo Cihazı Hizmete Girdi

ADÜ Hastanesinde Nöro Anjiyo Cihazı Hizmete Girdi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöro Anjiografi Ünitesi'ne kazandırılan nöro anjiyo cihazı, düzenlenen açılış töreninin...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöro Anjiografi Ünitesi'ne kazandırılan nöro anjiyo cihazı, düzenlenen açılış töreninin ardından hizmet vermeye başladı.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşen törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, ADÜ Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz, daire başkanları ve hastane personeli katıldı.

Nöro Anjiyo cihazının hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Üniversite olarak halkımıza sağlıkta en kaliteli hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz. Nitelikli idari ve sağlık personelimizin yanı sıra modern cihazlarımıza her gün yenilerini ekliyoruz. Hizmet kalitemizi arttırmak ve taleplere cevap verebilmek için tıbbi cihazlarımıza takviye yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin sayılı sağlık merkezlerinden birisi haline gelmek bizleri gururlandırıyor. Bu nöro anjiyo cihazı bir hastaya bile umut olacaksa ne mutlu bize! Her zaman hastanemize elimizden gelen desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

ADÜ Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz da, alınan cihazla ilgili bilgi verirken, cihazın alımında Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın desteğini vurguladı. Yılmaz, "Bu nöro anjiyo cihazı Türkiye'de kullanılan cihazlara oranla yüzde 70 daha az radyasyon yayarak, çalışan sağlığındaki olumsuz etkileri de ortadan kaldırıyor. Cihazda, beyin kanaması geçiren hastaların görüntüleri 3 boyutlu şekilde verilirken, beyne kateterle girilerek müdahale yapılıyor. Alet aynı zamanda tomografi cihazı görevini de üstleniyor. Son teknolojiyle üretilen ve maliyeti 2 milyon TL olan cihazın tüm bütçesini Üniversitemiz Rektörlük Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi karşılamıştır. Rektörümüz Prof.Dr. Cavit Bircan'a destekleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış töreni cihazların incelenmesinin ardından sona erdi.

ADÜ Hastanesinde Nöro Anjiyo Cihazı Hizmete Girdi

ADÜ Hastanesinde Nöro Anjiyo Cihazı Hizmete Girdi

ADÜ Hastanesinde Nöro Anjiyo Cihazı Hizmete Girdi

ADÜ Hastanesinde Nöro Anjiyo Cihazı Hizmete Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim