• BIST 9885.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Adıyaman’ı Esendere Ortaokulu Temsil Edecek

Adıyaman’ı Esendere Ortaokulu Temsil Edecek
Adıyaman'ın Kahta ilçe Esendere Ortaokulu, hazırladığı proje ile İzmir'de düzenlenecek olan festivalde Adıyaman'ı temsil edecek.

Adıyaman'ın Kahta ilçe Esendere Ortaokulu, hazırladığı proje ile İzmir'de düzenlenecek olan festivalde Adıyaman'ı temsil edecek.

Kahta ilçe Esendere Ortaokulu ile İzmir'den bir ortaokul birlikte "E-Twinning Bir Nefeste Anadolu" projesi hazırladı. Hazırlanan proje ile her okul kendi ilinin yöresel yemeklerini, türkülerini, tarım ürünlerini, çocuk ve halk oyunlarını, tarihi ve turistik yerlerini tanıtıcı etkinliklerin yapılacağı belirtildi. Türkiye'nin farklı şehirlerindeki farklı kültürlerde yaşayan öğrencileri bir araya getirerek, kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerde özgüven, kültürel farkındalık, toplum bilinci kavramlarını somutlaştırmayı hedeflediğini anlatan Esendere Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ziya Duran, pozitif ayrımcılık çerçevesinde kız öğrencileri toplumsal baskıdan koruyarak, ülkenin tarihi zenginliklerini tanıtıp, yeni nesillerde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Müdür Yardımcısı Duran, "Okulumuz ile İzmir'den bir ortaokul birlikte e-twinning projesi hazırladı. E-twinning üzerinden tanıştığımız Çiğdem Bekar Kebapçı ile birlikte özellikle kaynaştırma öğrencileri ve kız öğrencilere yönelik bir proje hazırladık. Projemiz ile her ilden bir okul en az bir kaynaştırma öğrencisi ve özellikle kız öğrencilerden oluşan bir proje ekibi hazırladı. Şuanda ülkemizde 70 ilden ve Almanya'dan bir okul proje ortağımız olarak çalışmaktadırlar. Bu proje ile her okul kendi ilinin yöresel yemeklerini, türkülerini, tarım ürünlerini, çocuk ve halk oyunlarını, tarihi ve turistik yerlerini tanıtıcı etkinlikler yapacaktır. 4-5 Haziranda İzmir'de festival düzenlenecek. İlimizi Esendere Ortaokulu temsil edecek. Yalnız bu e-twinning projeleri bütçesiz oldukları için İzmir'deki festivale gidecek 8 öğrenci ve 3 öğretmenimizin giderlerini temin etmek için sponsor ve yardım aramaktayız. www.birnefesteanadolu.com web sitesi hazırlandı. Adıyaman'ın folkloru ve kültürünü İzmir'de tüm Türkiye'den gelecek öğretmen ve öğrencilere tanıtma fırsatı bulacağız" şeklinde konuştu.

Çağdaş, yorumlayan, sorgulayan, analitik düşünen ve ifade eden nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Esendere Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ziya Duran, kaynaştırma eğitiminin öğrencilerde toplum bilinci kavramı somutlaştırdığını söyledi. Müdür Yardımcısı Duran, yöresel folklorun birlik ve beraberliğe katkı sunacağını ifade etti.

Adıyaman’ı Esendere Ortaokulu Temsil Edecek

Adıyaman’ı Esendere Ortaokulu Temsil Edecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim