• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Aday Öğretmenler Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Aday Öğretmenler Kahvaltıda Bir Araya Geldi
Yurt genelinde ataması yapılan ve adaylık eğitimi süreci kapsamında Danışman Eğitimi almak için Erzincan'a gelen aday öğretmenler kahvaltılı programda...

Yurt genelinde ataması yapılan ve adaylık eğitimi süreci kapsamında Danışman Eğitimi almak için Erzincan'a gelen aday öğretmenler kahvaltılı programda bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa gerçekleştirdiği Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nın 1 Mart -1 Temmuz tarihleri arasında 24 haftalık bir süreyle yapılması planlanan ilk eğitimi bugün başladı. 2016 Şubat ayında ataması yapılan öğretmenler, 1 Mart ile 1 Temmuz tarihleri arasında ilk 14 hafta, okullarda danışman öğretmenlerden eğitim alacak. Bu eğitimleri tamamlayan aday öğretmenler, 1 Temmuz, 1 Eylül tarihleri arasında da hizmet içi eğitim görecekler ve daha sonra okulların açılmasıyla mesleğinde bilgili öğretmenler olarak göreve başlayacaklar.

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerine atanan, yalnız eğitimlerini memleketlerinde almak isteyen 138 aday öğretmen bugün Öğretmenevinde gerçekleşen kahvaltılı programda bir araya geldi. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, aday öğretmenleri ilk günlerinde yanız bırakmadılar. Programında ilk olarak bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, "yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Tanışma ve bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz. Mesleğimiz sizlere ülkemize insanlığa hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Ardından konuşan Vali Süleyman Kahraman, "Değerli öğretmen arkadaşlarım, sizleri görünce kaymakam adaylığı zamanlarım aklıma geldi. Meslek hayatımızda kendimize nasıl bir yol çizmemiz gerekiyorsa bunu yolun başında iken yapacağız. Mesleğimizi elimize aldığımızda iş başlıyor demektir. Görevini en iyi yapan, vatanını en çok sevendir. Çocuklarımız sizlere emanet edilecek. Çocuklar ülkemizin geleceği, sizler de bizim geleceğimizsiniz. Vatanına, milletine bağlı, iyi bir nesil yetiştirdiğinizde bunlar sizin eseriniz olacaktır. Sizlere çok büyük görev düşüyor. Belki de içinizden bazıları meslek değiştirip idareci olacaksınız. Ama sizler yarın bu ülkenin Cumhurbaşkanını, Vali ve daha bir çok önemli bireylerini yetiştireceksiniz. Göreve başladığınızda gittiğiniz yerlerde tecrübeli eğitimci ve idarecilerden bilgi ve beceri edinmeyi ihmal etmeyin. Şüphesiz sizler için yeni bir anlayış için yeni bir hayatın başlangıcı olacaktır. Bir derdiniz sıkıntınız olursa biz her zaman sizlerin yanınızdayız." dedi.

Aday Öğretmenler Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Aday Öğretmenler Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim