• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Aday Hakem Kursu Sona Erdi

Aday Hakem Kursu Sona Erdi
Mersin bölgesinin futbol hakem ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenen Aday Hakem Kursu sona erdi.

Mersin bölgesinin futbol hakem ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenen Aday Hakem Kursu sona erdi. Kursta başarılı olan 105 kişi, bir yıllık staj dönemi sonrası Merkez Hakem Kurulu'nun onayı ile il hakemi olarak görev yapacak.

İl Hakem Kurulu tarafından açılan kursa 260 kişi başvurdu. Mersin ve çevre illerden yoğun ilgi gören kursun ilk mülakat aşaması, 7. Bölge Bölgesel Kurul Üyesi Tuncer Arslan başkanlığında, İl Hakem Kurulu Başkanı Ali İhsan Yayan ve TFFHGD Mersin Şube Başkanı Abuzer Bilen ile İl Hakem Kurulu üyelerinden oluşan komisyon tarafından tamamlandı. Mülakat sonucunda kriterlere uyan toplam 105 kişi, Futbol Hakem Kursuna katılma hakkını elde etti.

Eğitim kursu Türkiye Futbol Federasyon İl Eğitimcisi Mustafa Kürşad Uçar sorumluluğunda Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde verildi. Üç gün süren eğitim, saha uygulamalarıyla sona erdi. TFFHGD Mersin Şube Başkanı Abuzer Bilen, kursa ilginin yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Mülakat aşamasında başvuran 260 aday arasından kriterlere uyan 105 aday hakemi titizlikle seçtiklerini belirten Bilen, kursa katılanlara, hakemliğin bir yaşam biçimi olduğunu, hakemlik mesleğinin sadece sahada değil hayatlarının her alanında yöneticilik vasfını geliştirerek kendilerini geliştirme anlamında yarar sağlayacağını söyledi.

İl Hakem Kurulu Başkanı Ali İhsan Yayan ise Mersin'e yeni hakemler kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

7.Bölge Bölgesel Kurul Üyesi Tuncer Arslan, 35 yıldır bu camiaya hizmet ettiğini dile getirerek, " Hakemliğin birinci kuralı disiplin ve ahlaktır. Bunları taşıyan iyi bir hakem olur. Hakemlik işi özveri ve sabır işidir" dedi.

Kursa katılan 105 kişinin 1 yıl boyunca stajyer hakem olarak görev yapacağı, başarılı olanların ise Merkez Hakem Kurulu'nun onayı ile il hakemi olacakları belirtildi.

Aday Hakem Kursu Sona Erdi

Aday Hakem Kursu Sona Erdi

Aday Hakem Kursu Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim