• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C

Aday belirleme sürecinde AK Partiye kaset yağmış

Aday belirleme sürecinde AK Partiye kaset yağmış
AK Parti yerel seçimler öncesi adaylar hakkında gelen "mektup, kaset, fotoğraf ve telefon" ihbarlar oluşturulan bir üst kurul tarafından incelendi.

Ak Parti 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde adayları belirlerken, uzun bir mesai harcadı. 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun ardından, belediye başkanı adaylarını titizlikle belirleyen Ak Parti bu süreçte, adaylarla ilgili gelen ihbarları dikkatle inceledi.

İHBARLAR TEK TEK İNCELENDİ

Aday belirleme sürecinde AK Partili kurmaylardan oluşturulan "üst kurul" partiye adaylar hakkında gelen, "mektup, kaset, fotoğraf ve telefon" ihbarlarını tek tek inceledi. AK Partili bir yetkili, "adaylar hakkında bize görüntü cd'leri geldi. Bunlar asılsız çıktı. Ancak, biz bu kasetlerin her detayını izledik. Adaylar ile ilgili bir şey bulamadık ama. Cd'leri çok detaylı izledik" dedi.

CEMAATE YAKIN İSİMLER AYIKLANDI

Ak Parti, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını belirledi. Ancak, Ak Parti daha önceki seçimlerden farklı bir çalışma izledi. 17 Aralık'tan sonra adaylarını titiz bir çalışmayla belirleyen Ak Parti adaylar arasında hem cemaate yakın isimleri ayıkladı hem de, partiye uygun profil aradı.

PARTİYE İHBAR YAĞDI

Aday belirleme sürecinde, partiye adaylarla ilgili ihbarların yağdığını anlatan AK Partili yetkili, "Adaylarla ilgili görüntü cd'leri, fotoğraf mektup gibi çok farklı ihbarlar geldi. Biz bu ihbarları titizlikle inceledik. Görüntü cd'lerini titizlikle incelemek zorunda kaldık. Gerçi, adaylarla ilgili bir şey bulamadık ama sonuçta her bir detay da atlamak istemedik. Titiz çalıştık. Örneğin özellikle dikkatimizi çeken adaylar hakkında 3 ayrı görüntü kaseti geldi. Biz bu kasetleri izledik" dedi.

KADIN-PARA-RÜŞVET... HERŞEY VAR

Adaylarla ilgili en fazla ayrı ayrı "kadın-para-rüşvet" kategorilerinde iddialarını içeren kasetlerin geldiğini belirten AK partili kurmaylar, "Bazı kasetlerin adaylarla ilgisi olmadığını gördük. Ama ihbarları değerlendirmek zorundayız. "Kadın-para-rüşvet' en fazla ayrı ayrı bu üç konuda ihbar ve görüntü kasetleri geldi. Adaylarımızla ilgili hiç bir şey bulamadık" diye konuştular.

"BAZI ADAYLARI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIK"

Kurmaylar bazı adayların listeye konulmadığına ilişkin ise, "Bazı adaylarımız hakkında yargı davaları vardı. Bazı adaylar partimize uygun bulunmadı. Bu gerekçelerle bazı adayları değiştirmek zorunda kaldık" ifadesini kullandılar.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim