• BIST 10218.58
  • Altın 2445.837
  • Dolar 32.2104
  • Euro 34.6879
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Adana'ya gelen aday öğretmenler eğitimlerine başladı

Adana'ya gelen aday öğretmenler eğitimlerine başladı
Vali Mustafa Büyük, Adana'ya yeni atanan aday öğretmenlere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısına katıldı.

Vali Mustafa Büyük, Adana'ya yeni atanan aday öğretmenlere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısına katıldı. Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Büyük'ün yanı sıra Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ilgili şube müdürleri ve aday öğretmenler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şubat 2016 yılı döneminde Türkiye genelinde 30 bin öğretmen atamasının yapıldığını ve bu atamalar sırasında 851 aday öğretmenin Adana'yı tercih ettiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar, "Bu dönemde 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirildiği gibi aynı zamanda 6 aylık adaylık eğitimi boyunca derslere girmeden, görev yapmadan kendilerini daha iyi yetiştirme imkanları öğretmenlerimize verildi. İlimize gelen öğretmen arkadaşlarımız ilk tercihlerine adaylık eğitimi için gönderildi. 851 aday öğretmenimiz 49 branşta aramızda bulunmakta. 204 öğretmenimiz yine eylül ayından itibaren ilimizde kalıp, görev yapacak. Ancak diğer öğretmen arkadaşlarımız ülkemizde değişik illere giderek, görevlerine başlayacaklar. " dedi.

Öğretmenlerin görev yaptıkları bölgelerde devleti temsil etme noktasında en önemli kişilerden olduklarını belirten Vali Büyük, "Değerli öğretmenlerimiz, sizler görev yaptığınız yerlerde sadece öğrenci ve okul ile ilgili değil, bunun çok ötesinde beklentilerle karşılaşacaksınız. Bu noktada bugün, topluma rehberlik, önderlik edecek ve toplumum her alandaki bilgi eksikliğini tamamlayacak bir meslek grubuyla karşı karşıyayız. Adaylık eğitim süreniz bu amaçla da sizlere iyi bir katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından aday öğretmenlere ilk eğitimleri verildi.

Cihan

Adana'ya gelen aday öğretmenler eğitimlerine başladı

Adana'ya gelen aday öğretmenler eğitimlerine başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim