• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Adana’da toplu taşıma araçlarına kent içi yasağı

Adana’da toplu taşıma araçlarına kent içi yasağı
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaştırma...

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan ve 1 Nisan 2017 Cumartesi gününden itibaren uygulanacağı açıklanan "Toplu taşıma araçlarına kent içi yasağı" getirilmesine olumsuz baktıklarını bildirdi.

Başkan Sözütek, Adana'da şehir içinde hizmet veren 18 dolmuş kooperatifi için dün Arif Nihat Asya Parkı'nda düzenlenen Kent Kart'a geçiş töreninde de, kent içi trafiği rahatlatacak çözüm önerilerini Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye ilettiklerini belirterek, "Toplu taşımacı esnafı olarak biz UKOME'nin aldığı trafiğin yoğun olarak yaşandığı Küçük Saat Meydanı, Dörtyol, İnönü Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi ve Abidinpaşa Caddesi'ne belediye, özel halk otobüsleri ve dolmuşlar için uygulanacak kent içi giriş yasağına tamamen karşıyız. Bunun hem Adana halkına, hem Adana'ya hem de toplu taşımacı esnafı ile bu güzergahlarda hizmet veren yüzlerce yerleşik esnafa maddi ve manevi olarak büyük zarar vereceğini düşünüyoruz" dedi.

Başkan Sözütek, hem Adana ESOB, hem de Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hem de Ulaştırma Dairesi'ne bağlı yetkililer ile başta Alimünif Yeğenağa Caddesi'nin hafif ticari araçlar için trafiğe açılması olmak üzere birçok soruna sağlıklı çözüm bulmak için sürekli görüştüklerini, ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Sözütek, bir yerel gazetede çarşamba günü yayınlanan haberde, bazı kooperatif başkanlarının kent içi giriş yasağını desteklediği yolunda kullanılan ifadelerin tamamen asılsız olduğunu ifade ederek, "Adana Minibüsçüler Esnaf Odası'na bağlı 18 dolmuş kooperatifimizin tamamı ve şahsım olarak kent içi giriş yasağına kesinlikle karşıyız. Bu uygulamanın başta Adana halkına, yasaklanan güzergahlarda hizmet veren yerleşik esnafımıza, Adana'ya ve toplu taşımacı esnafımıza büyük zararlar vereceği kanaatindeyiz. Bu kararın uygulanması Adana'yı, Adana halkını, yerleşik esnafımızı ve toplu taşımacı esnafımızı derinden yaralar. Adana kaybeder. Adanalı kaybeder, esnafımız zarar görür" diye konuştu.

Başkan Sözütek, kent içi trafiğinin rahatlatılması için öncelikle belediye ve özel halk otobüslerinin Kızılay Caddesi'ni, dolmuş, taksi gibi hafif ticari araçların da Alimünif Yeğenağa Caddesi'ni kullanması gerektiğini de ifade ederek şunları söyledi:

"Dolmuşçu esnafı olarak biz söz veriyoruz, Büyükşehir bize Alimünif Yeğenağa Caddesi'ni kullanmamız için bir hafta mühlet versin, eğer trafik rahatlamazsa, araçlarımızı kendimiz çekecek, Büyükşehir nereye yönlendirecekse oradan gideceğiz. Ayrıca, ek olarak şehrin Kuzeyinden gelen trafik akışının da Bakımyurdu Caddesi - Hacıbayram kavşağından sağa Karacaoğlan Caddesi üzerinden sola Pazarlar Caddesi'ne yönlendirilmesiyle de ayrı bir rahatlık getirecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim