• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Adana’da Sokaklar Sanatla Buluştu

Adana’da Sokaklar Sanatla Buluştu
10. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında Seyhan Belediyesi katkıları ile Sarıyakup, Alidede ve Türkocağı mahallelerinde eski dükkanların kepenkleri...

10. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında Seyhan Belediyesi katkıları ile Sarıyakup, Alidede ve Türkocağı mahallelerinde eski dükkanların kepenkleri ve bazı evlerin duvarları boyanarak "Eski Sokakların Düşü" isimli grafiti sergisi açıldı.

'Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele" sloganıyla yola çıkıp 10 yılı geride bırakan Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nde Adana, Mersin ve Antakya'da söyleşi, panel, şiir dinletisi, sergi, konser, tiyatro, resital, dans gösterisi, imza günü, okur ve yazar buluşması gibi toplam 75 etkinlik düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında Adana'nın Sarıyakup Alidede ve Türkocağı mahallelerindeki tarihi sokaklarda Seyhan Belediyesi'nin katkıları ile "Eski Sokakların Düşü" isimli grafiti sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine ve çok sayıda sanatsever katıldı.

"ESKİ ADANA'YI YENİ NESİLLERE AKTARMAKTA BİZİM GÖREVİMİZ"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Adana o kadar çok yönlü güzel bir kent ki; sanat isteyen, kültür isteyen, sıcağı isteyen, sıcak insanları isteyen burada bulur. Adana'da yemek istiyorsan en güzel yemekler burada. Çok değişik bölgelerden gelen insanların kardeşçe yaşamasından kaynaklı sihirli toprakları var.İnsanı kendine aşık eder, hayran eder. Bende Adana'ya hayran, Adana'ya aşık bir insanım. Adana demek;Seyhan demektir. Gerçekten Adana buralar.Adanın merkezi buralar. Bu güzelim Adana evlerini yıkmak yerine güzelleştirmek istedik. Gerçekten emeği geçenleri kutluyorum. Mümkün mertebe eskiyi yıkıp yeniyi yapmak yerine güzelleştirmek istiyoruz. Eski Adana'yı yeni nesillere aktarmakta bizim görevimiz"ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN KARALAR'A SANAT TEŞEKKÜRÜ

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'ni düzenleyen Çukurova Sanat Girişimi'nin kurucusu Çetin Yiğenoğlu ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, faaliyetler için ilişkide bulundukları tek belediye başkanının Zeydan Karalar olduğunu söyledi. Yiğenoğlu, "10.Çukurova Sanat Günleri'nde ülkemizin üzeninde karabulutlar gezerken aydınlık ülkemizin(Çukurova) ışığını eski sokaklarımızdan yakarak ülkemize mesaj vermek istedik. Çok ciddi bir çalışma. 4 aydır üzerinde çalışılıyor.Yaklaşık 5 bin metrekare resim yapıldı. Sarıyakup,Türkocağı ve Alidede… Tam bir yılan kavi bir projenin dal budak salarak yapılandırıldığı bir grafiti çalışması. Bu güzel projeyi ortaya çıkaran genç iki ressam kardeşimizi Kerem Ali ve Onur beyi huzurunuzda kutluyorum. Baştan sona bize destek olan desteğini hiç esirgemeyen Adana'da da ilişkide bulunduğumuz tek belediye başkanı, halkçı kimliği ile kişiliği ile Zeydan Karalar'ın koruması altında bu proje gerçekleştirilmiştir.Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır huzurunuzda birkez daha teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Adanalı Grafiti Sanatçısı Kerem Ali Yengünerve Onur Kürklü'nün 4 ay gibi bir sürede hazırladığı ve toplamda tual olarak 5 bin metre karede alanın kullanıldığı açık hava sergisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından

konukları sergiyi gezdi.

Adana’da Sokaklar Sanatla Buluştu

Adana’da Sokaklar Sanatla Buluştu

Adana’da Sokaklar Sanatla Buluştu

Adana’da Sokaklar Sanatla Buluştu

Adana’da Sokaklar Sanatla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim