• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Adana Obm Teknik Geziyle Proje Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Adana Obm Teknik Geziyle Proje Çalışmalarını Yerinde İnceledi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Ağyatan...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Ağyatan Kumul Tespit Projesi ile Akyatan Kumul Ağaçlandırması sahalarına teknik gezi düzenlendi.

Teknik geziye Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, bölge müdür yardımcısı Hasan Bucaköz, işletme müdürleri ve işletme şefleri katıldı. Gezi kapsamında Karataş-Kumluk Tabiat Parkı'da ziyaret edildi.

Adana Orman İşletme Müdürü Ali Karateke, Ağyatan Kumul Tespit Projesi ve 2015 yılı tesis çalışmaları ile Kumul Ağaçlandırma projesi kapsamında yeşile bürünen Akyatan'daki faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Bölge müdürü İsmet Erol, Akyatan kumul ağaçlandırmasının kumul erozyonunu önlemede amacına ulaştığını belirterek, köylerin büyük gelir kaynağı olan verimli tarım alanlarının kum istilasından kurtarılarak ziraat yapılmasına imkan sağlandığını, ekonomik değer taşımayan kumul alanlarının ağaçlandırılması ile ülke ekonomisine hem katkı hemde işgücü istihdamı sağlandığını, ayrıca balık potansiyeli yüksek olan göçmen kuş rezervine sahip Akyatan gölünün kumlarla dolmasının engellendiğini söyledi.

Bölge müdürlüğü olarak Ağyatan içinde aynı başarının yakalanacağına inandığını belirten Erol geziye katılanlara da teşekkür ederek bu tür teknik gezilerin devam edeceğini söyledi.

1972 yılında başlayan ve 1987 yılında başarıyla tamamlanan Akyatan Kumul Ağaçlandırması sürekli hareket halinde olan ve çevrede tarım yapma imkanı bırakmayan Akyatan Kumulu yapılan çalışmalarla kontrol altına alındığı Türkiye için örnek bir çalışma olduğu belirtildi.

Adana Obm Teknik Geziyle Proje Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Adana Obm Teknik Geziyle Proje Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim