• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Adalet Bakanlığı savunma yapacak!

Adalet Bakanlığı savunma yapacak!
Anayasa Mahkemesi'ne taşınan 17 Aralık sürecinde görev yapan polislerin gözaltına alındıkları sırada kötü muameleye maruz kaldıkları iddiasından Bakanlık savunma yapacak.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda görev alan ve ardından düzenlenen operasyonla tutuklanan polislere uygulanan kötü muamele iddialarına ilişkin dosya Anayasa Mahkemesi’ne sunuldu. Avukat Ömer Turanlı tarafından sunulan dosyada, polislerin haksız şekilde gözaltına alındıkları, gözaltı sürelerinin bilinçli şekilde uzatıldığı ve kötü muameleye maruz kaldıkları sürece ilişkin tespitler yer aldı.

17 Aralık opersayonlarında görev alan emniyet mensuplarına yönelik İstanbul merkezli operasyonlar düzenlenmiş ve 52 kişi tutuklanmıştı. Düzenlenen operasyon sırasında polislerin kötü muameleye maruz kaldıkları yönünde görüntüler Türkiye’nin gündemini uzun sure meşgul ederken, konu Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Polislerin avukatlarından Ömer Turanlı, müvekillerinin bilinçli şekilde kötü muameleye maruz kaldıklarını savunarak Anayasa Mahkemesi’ne bir dosya sundu. Turanlı resmi Twitter hesabından, Anayasa Mahkemesi’nin sunulan dosyayı kabul ettiği, mahkemenin dosyayı görüşünü almak ve savunma yapmak üzere Adalet Bakanlığı’na sunduğunu ifade etti.

Dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesinin süreci uzatacağını ve adalet duygusunu zedelediğini söyleyen Turanlı, bakanlığın AYM’den gelen dosyaya cevap vermesi için bir ay süresinin bulunduğunu söyledi.

Avukat Turanlı müvekkillerinin maruz kaldıkları hukuksuz süreci ise şöyle özetledi:

“Müvekkillerimiz haksız gözaltına alınmış, gözaltı süreleri aşılmış, kötü muamelelere maruz bırakılmış, işkence görmüş, savunma hakları ihlal edilmiş, soruşturmalara müdahaleler olmuş, kısaca usule ilişkin yasal tüm haklar ihlal edimiştir. Arkasından da hukuk tarihine geçecek talihsizlikte haksız tutuklamalar olmuştur. Gerek HSYK’nın dosyadaki hukuksuz işlemlere ilişkin yaptığımız şikayetlere oybirliği ile inceleme izni vermesi, gerekse yüksek mahkemenin dosyamızı tüm safahatlardan geçirmesi haklılığımız ve mağduriyetimizi ortaya koymuştur.”

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim