• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Açılan Kursla Meslek Sahibi Olacaklar

Açılan Kursla Meslek Sahibi Olacaklar
Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Manisa İl Müdürlüğü'nün "Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi" projesi kapsamında Saruhanlı Belediyesi...

Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Manisa İl Müdürlüğü'nün "Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi" projesi kapsamında Saruhanlı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Saruhanlı'da mis sabun üretimi ve dekoratif ahşap süsleme kursu açılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Saruhanlı Belediyesinde düzenlenen protokol imza töreninde İŞ-KUR İl Müdürü Salim Eroğlu, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, söz konusu projeye ilişkin hazırlanan evrakları imzaladı.

Eroğlu, burada yaptığı açıklamada kurum olarak istihdamda özel politika gerektiren grupların istihdamını kolaylaştırıcı mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyon hizmetleri vermeyi ve verdirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Bu doğrultuda Saruhanlı ilçe merkezi ile Mütevelli mahallesinde eğitim seviyesi düşük ev hanımları ile engelliler ve yakınlarına meslek edindirmek amacıyla kurs açacaklarını dile getiren Eroğlu, kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı verileceğini ve kursiyerlerin genel sağlık sigortası primlerinin kurumlarınca karşılanacağını söyledi.

Başkan Yaralı ise ilçe merkezinde düzenlenecek mis sabun üretimi kursunun 1 Şubat'ta başlayıp 14 Mart'ta, Mütevelli mahallesinde düzenlenecek dekoratif ahşap süsleme kursunun da 1 Şubat ile 24 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirtti.

Her iki kursta toplam 50 kişinin eğitim göreceğini bildiren Yaralı, bu kurslardan sonra ilçe merkezinde 15 Mart ile 26 Nisan tarihleri arasında ikinci kez mis sabun üretimi kursu açılacağını, böylelikle toplam 75 kişinin meslek edinmiş olacağını ifade etti.

Başkan Yaralı, düzenlenecek kursların Saruhanlı için hayırlı olmasını diledi.

Açılan Kursla Meslek Sahibi Olacaklar

Açılan Kursla Meslek Sahibi Olacaklar

Açılan Kursla Meslek Sahibi Olacaklar

Açılan Kursla Meslek Sahibi Olacaklar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim