• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Acil Obstetrik Bakım (Aob) Ebe Hemşire Klinisyen Eğitimi Yapıldı

Acil Obstetrik Bakım (Aob) Ebe Hemşire Klinisyen Eğitimi Yapıldı
Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü organizasyonunda Acil Obstetrik Bakım (AOB)...

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü organizasyonunda Acil Obstetrik Bakım (AOB) ebe hemşire klinisyen eğitiminin 12'incisi gerçekleştirildi.

Eğitimin kapanış programına katılan Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, sezaryen ile yapılan doğumlara dikkat çekti. Sezaryen doğum oranlarının hem Türkiye hem de Malatya'da yüksek olduğunu ve sezaryenin bir doğum şekli olmayıp önemli bir cerrahi operasyon olduğunu belirten Şener, "Sağlık personeline, özellikle de eğitime katılmış olan siz ebe ve hemşirelere anne adaylarını normal doğuma teşvik etme ve bilinçlendirme konusunda çok görev düşmektedir. Acil Obstetrik Bakım Eğitimi ile var olan bilgiler güncellenecek ve bu eğitim sonrası sahada yapılacak yerinde, zamanında, bilinçli, uygun müdahale anne ve bebek sağlığı için de önemli olacaktır" diye konuştu.

504 EBE VE HEMŞİRE EĞİTİM ALDI

Düzenlenen eğitime ÜSBEM bölgesi illeri (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) kamu hastaneleri ve özel hastane doğum servislerinde görev yapmakta olan 33 ebe ve hemşire katıldı. Bu güne kadar düzenlenen 12 eğitimde toplam 504 ebe ve hemşire eğitim aldı. Eğitime, İnönü Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ercan Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ebru İnci Coşkun, Uzm. Dr. Buğra Karakaş, Uzm. Dr. Rauf Melekoğlu, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Selma Aydın Felek, Malatya Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümünden Uzm. Dr. Tekin Ekinci, Uzm. Dr. Can Türkler, Ebe Türkan Aydın, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman İçel ve Ebe Selin Sever Özbay eğitimci olarak katıldı. 25 Aralık tarihinde yapılan kapanış töreninde, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener tarafından katılımcılara belgesi ve eğitimlere ise desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Acil Obstetrik Bakım (Aob) Ebe Hemşire Klinisyen Eğitimi Yapıldı

Acil Obstetrik Bakım (Aob) Ebe Hemşire Klinisyen Eğitimi Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim