• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

"Açıköğretim Sistemi Engelli Öğrenci Buluşmaları

"Açıköğretim Sistemi Engelli Öğrenci Buluşmaları
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Engelli Öğrenci Destek Birimi tarafından düzenlenen "Açıköğretim Sistemi Engelli Öğrenci Buluşmaları" toplantısı...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Engelli Öğrenci Destek Birimi tarafından düzenlenen "Açıköğretim Sistemi Engelli Öğrenci Buluşmaları" toplantısı yapıldı.

Açıköğretim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcıları, birim müdürleri, grup koordinatörleri ile Eskişehir'de yaşayan ve Açıköğretim Sisteminde öğrenim gören engelli öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sistemi'nin büyük bir sistem olduğuna ve bu sistemin önemli amaçlarından birinin fırsat eşitliği sunması olduğunu kaydetti. Gündoğan, "Coğrafi olarak, maddi yetersizliklerden dolayı ya da engelleri nedeniyle eğitime ulaşamayanlara yükseköğretim fırsatı sunmak, Açıköğretim Sisteminin temel amaçlarından biridir" dedi.

Anadolu Üniversitesi'nin, kurulduğu günden bu yana binlerce engelli öğrencisi ve mezunu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Anadolu Üniversitesi engelli dostu bir üniversite olarak sadece Açıköğretim Fakültesi'nde değil, örgün öğrenimde de engelli bireylere olumlu bir bakış açısına sahiptir. Anadolu Üniversitesi, hem eğitim-öğretim faaliyetleriyle hem de birçok birimiyle engelli vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışan bir üniversitedir" diye konuştu.

"YÜKSEKÖĞRETİM OLANAĞINDAN YOKSUN OLAN BÜTÜN ENGELLİ BİREYLERE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ"

Rektör Prof. Dr. Gündoğan ayrıca, Açıköğretim Sisteminin daha geniş kitlelere ulaşma şansının bulunduğuna da dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"20 binin üzerinde engelli öğrencimiz var. Bizim hedefimiz, bu sayıyı daha da arttırmak. Mümkün olduğunca, yükseköğretim olanağından yoksun olan bütün engelli bireylere hizmet etmek istiyoruz. Amacımız, bir örneklem yapıp kendi şehrimizden başlayarak, Eskişehir'de bulunan engelli öğrencilerimiz ile bir görüş alışverişinde bulunmak. Öğrencilerimizin Açıköğretim Sistemi ile ilgili isteklerinin neler olduğunu ve bizim bunlara neler ekleyebileceğimizi görmek istedik. Ürettiğimiz eğitim-öğretim materyallerini, sınav sistemimizi engelli öğrencilerimiz için nasıl daha uygun hale getirebiliriz, bütün bunları sizin tarafınızdan ve önerilerinizle dinlemek istedik."

İLK TOPLANTI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney ise, toplantının bir ilk olduğunu ve devamının geleceğini aktardı. Güney, "Belirli aralıklarla öğrencilerimiz ile buluşacağız. Amacımız, sizinle birebir iletişime geçerek sistemde ne gibi değişimler yapabiliriz, bunları konuşmak. Umuyorum bu toplantı, söz konusu amaçlarımız adına başarılı bir başlangıç olur. Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki Engelli Öğrenci Destek Birimi, engelli öğrencilerimiz için neler yapılabileceği konusunda aralıksız çalışmalar yapmaktadır. Ekibimiz, bundan sonraki süreçte de yaptıkları çalışmaları sizlerle paylaşacaktır" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından AÖF Engelli Öğrenci Destek Birimi'nden Sorumlu Grup Koordinatörü Doç. Dr. Harun Sönmez'in Engelli Öğrenci Destek Biriminin işleyişi ile ilgili gerçekleştirdiği sunumla devam eden toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim