• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Acar’dan AK Parti’li Kadınlara Hakaret Eden CHP’li Başkana Tepki

Acar’dan AK Parti’li Kadınlara Hakaret Eden CHP’li Başkana Tepki
AK Parti Nazilli İlçe Başkanı İmran Acar, AK Parti'ye oy veren kadınlara hakaret eden CHP Nazilli Kadın Kolları İlçe Başkanı Serpin Kıntaş'ı sert...

AK Parti Nazilli İlçe Başkanı İmran Acar, AK Parti'ye oy veren kadınlara hakaret eden CHP Nazilli Kadın Kolları İlçe Başkanı Serpin Kıntaş'ı sert bir dille eleştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Kadın" adlı tiyatro gösterisi öncesinde AK Parti'ye oy veren kadınları cariye olmakla suçlayan CHP Nazilli Kadın Kolları İlçe Başkanı Serpin Kıntaş'a, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı İmran Acar'dan cevap geldi. CHP'li Başkan Serpin Kıntaş'ın içindeki zehiri kusmaya çalıştığını ifade eden İmran Acar, yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak AK Parti hükümetinin kadınlara yönelik hayata geçirdiği projeleri anlattı.

AK Parti İlçe Başkanı Acar, yaptığı açıklamada; "Söylenen sözler, yapılan hakaret ve aşağılamalar, konuşmacının hezeyanlarını heyecanla alkışlamalar... Suskun kalmayı hak ve adalet adına zorlaştırıyor. CHP Nazilli Teşkilatı, 08 Mart Kadınlar Günü ile ilgili bir etkinlik düzenlemiş. Kürsüde CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Serpin Kıntaş konuşuyor. Konuşuyor mu, yoksa içindeki zehri mi kusuyor, belli değil. Önce kadın cinayetleri, tecavüz olayları, töre vahşeti ve kadına yönelik her türlü şiddet ve saldırının müsebbibi olarak AK Parti'yi gösteriyor. Sonra, AK Parti'yi savunan kişileri ve kadınları, Cumhuriyetle kavgalıymış, onun değerlerini ortadan kaldırmak için çaba sarf ediyorlarmış gibi bir surette lanse ediyor. Son olarak da, AK Partiyi savunan hanımefendilere, "Sizler ancak, sarayların haremlerindeki cariyeler olursunuz" diyerek, hazımsızlığını ve içinin zehrini kusuyor, AK Parti'ye oy veren ve onun misyonuna sahip çıkan hanımlara hakaretler yağdırıyor" dedi.

"EZİK TAKIM, HEZEYAN İÇİNDE"

CHP'nin siyasetten her hangi bir hiçbir şey üretemediğini öne süren Acar, şöyle konuştu: "Onun bu hezeyanlarına mı laf etmeli, yoksa o salonda bu sözler söylenirken sessiz kalanlara mı, yoksa son cümleyle birlikte çılgınca alkış tutanlara mı? Biz, bu rezilliğin mimarlarına birkaç soru soralım, bakalım cevapları var mıymış? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı diye bir kurum var, bu bakanlığın ne faaliyet yaptığını biliyor musunuz? Ailenizde veya çevrenizde, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kanalıyla devletten yardım alan hiçbir tanıdığınız yok mu, bu kurumdan habersiz misiniz? Kadın sığınma evleri, sevgi evleri, huzur evleri, rehabilitasyon merkezleri, evde bakım üniteleri türündeki yerlerin işleyiş ve fonksiyonunu biliyor musunuz? Kadına yönelik her türlü şiddetin en ağır şekilde cezalandırılması için Bakanlığın davalarda aktif ve müdahil olduğunun farkında mısınız? Cumhuriyetin hangi kazanımı yok oluyor, anlatır mısınız? Sağlıkta, Eğitimde, ulaşımda, enerjide, savunma sanayinde, kültür ve turizmde, hayata ve yaşama dair her türlü yer ve teknolojide. Ulaştığımız üst seviyenin farkında mısınız? Sanmıyoruz. Ne bu soruları anladınız ne de verebilecek cevabınız var. Ya AK Parti'ye oy veren ve savunan bayanlara ettiğiniz lafa ne demeli? Bu parti Türkiye "de her iki seçmenden birine kendini kabul ettirmiş ve oyunu almış vaziyette. Büyük bir ihtimalle sizin de çevrenizden, ailenizden, eş ve dostlarınızdan da oy almıştır. Bu şekilde, AK Parti'ye oy vermiş ve onun fikriyatını savunan mesela kızınız, kız kardeşiniz, anneniz, ailenizin diğer bayan fertleri veya komşularınızda ki kadınlar, Dost ve arkadaşlarınızın kadın kesimi. Sizce ve sizin tabirinizle, bunlardan hangileri bahsettiğiniz saraya cariye olur, söyler misiniz? Sıkıldınız değil mi? Bu sorular ve açıklamalar, yediğiniz haltı görmeniz içindi. Güya kadın haklarından ve Kadın sorunlarından bahsedip Program yapacaksınız, Kürsüyü ve mikrofonu kullanıp siyasetten sizinle aynı yöne bakmayan bayanlara hakaret yağdıracaksınız. Ne haddinize! Siz nerede yaşıyorsunuz? Bu lafları ettikten sonra toplumun karşısına çıkabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Toplum barışı için herkes edeceği lafı iyi tartmalı ve öyle konuşmalıdır. Siyasetten hiçbir şey üretemeyen ezik takımın, bu tür hezeyanlarla gündemde kalma çabası içinde olması iyi irdelenmeli, söz ve eylemleri desteklenmemeli ve bulundukları yerde kendi hallerinde bırakılmalıdır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim