• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Aç Kalan Kargaları Pilavla Besliyor

Aç Kalan Kargaları Pilavla Besliyor
Muş'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulamayan hayvanlar için fırınlardan ekmek toplayan Melih Bingöl, her gün kargaları da...

Muş'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulamayan hayvanlar için fırınlardan ekmek toplayan Melih Bingöl, her gün kargaları da hazırladığı pilavla besliyor.

Kar yağışı ve soğuk havanın hakim olduğu Muş'ta, sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Her gün fırın ve lokantalardan ekmek toplayan Melih Bingöl (51), sokak hayvanlarını ve kuşları besliyor. Özellikle akşam hazırladığı pilavı ve topladığı ekmekleri doğrayan Bingöl, bunları 5'inci katta bulunan evinin cam kenarına koyarak kargaları besliyor.

Yaz ve kış mevsiminde düzenli olarak kargalar için balkon camına pilav ve ekmek kırıntılarını bıraktığını belirten Bingöl, özellikle kış mevsiminde sokak hayvanları için herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi. Hayvanların meramlarını dile getiremediğini ifade eden Bingöl, "Özellikle soğuk kış aylarında çok aç ve çaresiz kalıyorlar. Bu yardımı yaz kış yaparım. Ama kış aylarında biraz daha fazla önem veririm. Kargalara akşamdan pilav hazırlarız. Ekmek alırım. Eğer ekmek bulamazsam lokantalardan atık ekmekler alır onları her sabah doğrarım. Sabah namazından sonra kargalar uçuşmaya başlıyor, hareketlenmeye başlıyor. İş saatime kadar onları doyurmaya çalışıyorum" dedi.

Muş'ta çok fazla kar yağışının olduğunu ve hayvanların yiyecek bulamadığını kaydeden Bingöl, "Özellikle herkesten rica ediyorum, lütfen bu konuda duyarlı olsunlar. Hayvanlar meramlarını dile getiremiyorlar, bizlerin o konuda duyarlı olması lazım. Bunlar Allah'ın bize emanetleridir. Onlara saygı Allah'a saygı, doğaya saygı, hayvanlara saygı, insanlara saygıdır. Merhamet edelim ki merhamet görelim. Memleketimizde kar çok fazla olur. Kar çok çok fazla olduğundan hayvanlar daha bir çaresiz kalıyor" diye konuştu.

Akşam saatlerinde pilavı hazırladığını vurgulayan Bingöl, "Özellikle doğu illerinde veya kar olan memleketlerdeki insanlarımız bu konuda daha çok duyarlı olmalıdır. Çünkü hayvanlar o mevsimlerde daha çok çaresiz kalıyor. Yani kediler olsun, sokaktaki köpekler olsun, kuşlar olsun, bu konuda biraz daha dikkat edersek, yardımcı olursak bu hayvanlara daha iyi olur. Pilavı akşamdan hazırlarız, sabahları da ekmekleri ben küçük küçük doğrarım camın önüne sererim. Balkonumuz yazın müsait oluyor oraya ekmek bırakıyorum. Hayvanlar da alıştı. İlginçtir biraz geciktiğim zaman inanılmaz derecede burada turlarlar" ifadelerini kaydetti.

Cam kenarına bırakılan pilav ve ekmek kırıntıları için gelen kargaların ise adeta birbiriyle yarışması gözlerden kaçmadı.

Aç Kalan Kargaları Pilavla Besliyor

Aç Kalan Kargaları Pilavla Besliyor

Aç Kalan Kargaları Pilavla Besliyor

Aç Kalan Kargaları Pilavla Besliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim