• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Letonya’da

Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Letonya’da
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi'nin yürüttüğü AB Erasmus + KA2 Stratejik Ortaklık projesi " Öğrenerek Öğret, Öğreterek...

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi'nin yürüttüğü AB Erasmus + KA2 Stratejik Ortaklık projesi " Öğrenerek Öğret, Öğreterek Öğren" kapsamında öğretmenler Selim Tekin ve Ayşe Bilgiç öğrenciler Mehmet Terzioğlu ve Gülşen Armutcu ile birlikte Letonya'nın Valmiera şehrinde düzenlenen eğitim çalışmalarına katıldılar.

Okul meclislerinin kapasitelerinin arttırılarak okullardaki disiplin problemlerini ve okuldan ayrılan öğrenci sayısını en aza indirmeyi hedefleyen proje kapsamında düzenlenen 7. eğitim faaliyetinde Portekiz, Bulgaristan, Macaristan, Makedonya, Letonya, Romanya ve Türkiye'den 26 katılımcı yer aldı. Proje Genel Koordinatörü Letonya'nın ev sahipliği yaptığı bu çalışma sırasında dijital araçların ve yazılımların eğitimde kullanılmasına yönelik atölye çalışmaları yapıldı. Öğrencilerin bu atölye çalışmalarında dijital çalışma dosyaları, kolaj, test, posta kartı, bulmaca vb. interaktif dijital eğitim materyalleri üretildi. Bunlara ek olarak Velmiera'da meslek lisesi ve teknik üniversite ziyaretleri de yapıldı. Ayrıca, ziyaret sırasında ülkemizdeki Sevgi Evlerinin benzeri olan SOS köyü ziyaret edildi ve ailesinden ayrı çocukların eğitim ve sosyal hayatlarına devam etmeleri için oluşturulan bu özel köy modeli incelendi. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra öğretmen ve öğrenciler Letonya'nın başkenti Riga'yı da ziyaret ettiler. Bu ziyaret sırasında Letonya Sanat Müzesi ve Sovyet işgali müzesi de ziyaret edildi. Öğrenciler Letonya özelinde Baltık ülkelerinin 20. yüzyıl tarihi ve kültürü ile ve bağımsızlık mücadeleleri hakkında yerinde bilgi edinme fırsatı buldular.

Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Letonya’da

Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Letonya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim