• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

”Abide-i Aşk” Yenimahalle’de Sahnelendi

”Abide-i Aşk” Yenimahalle’de Sahnelendi
Yenimahalle Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Dilek Türker'in oynayıp yönettiği "Abide-i Aşk" oyununu 50.yıl Dört Mevsim...

Yenimahalle Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Dilek Türker'in oynayıp yönettiği "Abide-i Aşk" oyununu 50.yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda Yenimahalleli vatandaşlarla buluşturdu.

KonusunuKuvayı Milliye Kadınlarından alan oyunu Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri ve muhtarlar da izledi.

İZLEYENLER DUYGULANDI

Dilek Türker'in 50'inci sanat yılında sahnelenen yeni oyunu, kurtuluş savaşı sırasından yaşanan gerçek olayları konu alırken, izleyenlerin oyun sırasında duygulanması ise gözlerden kaçmadı.

Oyunda Kara Fatma, Halide Edip, Asker Saime, Zübeyde Hanım gibi Kuvayi Milliye kadınları da unutulmadı.

Oyunun sonunda ayakta alkışlanan oyunculara teşekkürlerini sunan ve çiçek takdim eden Yaşar, "Bugün Cumhuriyet'in ilçesinde Cumhuriyet'e gönül vermiş tiyatro sanatçılarımızın sahnelediği oyunu hep beraber izledik. Bu ülkenin nasıl kurulduğunu, kurtarıldığını bilmeyenlerin, hala Sevr'i Lozan'a tercih edenlerin olduğu, Cumhuriyet'in tüm değerlerinin görünmez gösterilmeye çalışıldığı bir dönemde, her yerde yürekten söylüyorumki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Cumhuriyet çocukları olarak, minnetle ve şükranla anmaya devam edeceğiz. Onların aydınlattığı yoldan yürümeye, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

"GÜZEL BİR SEYİRCİ İLE KARŞILAŞTIK"

Başkan Yaşar'a teşekkürlerini sunan Türker ise vatandaşlara seslenerek"Hasret bitti. Sizlerle Yenimahalle'de buluştuk.Bizi sizlerle buluşturan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanma yolu, uygar bir Türk toplumunun geleceği için tek çıkar yoldur. Ben 50'inci sanat yılımı bu genç ve gurur duyduğum meslektaşlarımla birlikte böyle bir projeyle kutlamak istedim. Bir senedir bu oyunu oynuyoruz. Ulaştırdığımız her yere ulaştırdık. Bugünde çok mutluyum çok güzel bir seyirci ile karşılaştık. Vatanına ve sanatçısına sahip çıkan her toplum güzele varacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim