• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Abdurrahman Dilipak Biga’da İlim Yayma Cemiyetinin Konuğu Oldu

Abdurrahman Dilipak Biga’da İlim Yayma Cemiyetinin Konuğu Oldu
Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Biga Belediye Kültür Sarayında İlim Yayma Cemiyetinin konuğu olarak katıldığı "İslam coğrafyasındaki olayların perde...

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Biga Belediye Kültür Sarayında İlim Yayma Cemiyetinin konuğu olarak katıldığı "İslam coğrafyasındaki olayların perde arkası" konulu konferansta konuştu.

Dilipak, "110 ülkeye gidip dillerini öğrenip fakültelerinin son iki yılını oralarda okusunlar diye Mevlana projeleri üretildi. Ama dil bilen yok. Osmanlı devletinin hilafet sınırları içerisinde 110 ülke var onun için Türk Hava Yolları 110 noktaya uçuyor. 110 ülkede bizim projelerimiz var. Ama bu işler hükümetlere bırakılamayacak kadar önemli işler. Bu cemiyetlerde hedef yükseltecekler. Daha yaşanabilir bir dünyayı mümkün kılmak için hepinizin seferber olması gerek. Suriye krizi çok fazla devam etmeyecek. Batılılar korkmaya başladılar. Savunma işbirliği anlaşması yapıyoruz. Müslümanlar bu tehditlere aldırış etmiyorlar. Biz rızkımızdan bir kaşık eksik yemeyeceğiz. Suriye'deki kardeşlerimiz için 7 milyar dolar harcıyoruz. Bu zenginlik Suriyelilerin dualarından kaynaklanıyor. Biliyoruz ki yardımların karşılığı kat kat verilir. Türkiye Cumhuriyeti bugün 150 milyon insanın kullanacağı hava alanı yapıyor. Bizimle birlikte 110 ülke hava alanını kullanacak.110 ülkeye pasaportsuz gitmek istiyoruz. Bugün bin 100 odalı saray boşuna yapılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,110 ülkeden danışmanlar alacak. Almanya hava alanı yapmamıza karşı, çünkü yeni bir dünya kuruluyor. Onun için biz Şili'ye, Peru'ya gidiyoruz. Çin'de 100 milyon Müslüman bizi bekliyor. Babür şahlığını 300 yıl Türkler yönetti. Suriye'ye girdiğimizde bizi kimse durduramaz. Bütün İslam coğrafyası bizi taşıyacak. Bu gücü alma savaşı veriyorlar. Suriye'yi üçe bölmeye çalışıyorlar. Fransız, Alman, Rus, İngiliz hepsi Suriye'de sadece Türkiye yok. Savaş aynı zamanda Türkiye'de devam ediyor. PYD, DAEŞ hepsi oyun. Kontrollü bunalım stratejisi oynuyorlar. Türkiye'ye karşı top yekun savaş açtılar. Çünkü Türkiye gelen kim olursa olsun barınma imkanı sağlıyor. Onlar ise "ya git denizde öl yada öldürürüz" politikası izliyorlar. İsrail, Türkiye'nin desteği ile Gazze ile baş edemiyor. Fransız, Alman, Rus, İngiliz hepsi sorunu çözmek için değil çözümsüzlüğü devam ettirmek için oradalar. Rusya'yı da bize karşı getirdiler. Esed'de bu savaşın ortasında bulunuyor. Tüm uğraşları Türkiye'nin Suriye'ye girmemesi. Domino etkisi ile İslam birliğini harekete geçirmek istiyoruz. Ama onlar Türkiye'nin Arap dünyası ile bağını kesmek istiyorlar. Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Ayakkabı kutusu komplosu ile Mısır ile bağımızı kopardılar. Irak yönetimi Kerkük petrolünü bize akıtmak istiyor ama PKK boruları patlattı. Tırlar ile taşımak istedik. Tır şoförlerini alı koydular" dedi.

Konferansın sonunda İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Koruz ve Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı tarafından Dilipak'a plaket, Filografi ustası İsa Kır tarafından tablo hediye edildi.

Abdurrahman Dilipak Biga’da İlim Yayma Cemiyetinin Konuğu Oldu

Abdurrahman Dilipak Biga’da İlim Yayma Cemiyetinin Konuğu Oldu

Abdurrahman Dilipak Biga’da İlim Yayma Cemiyetinin Konuğu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim