• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Abdullah Gül parti kuracak mı? Bülent Arınç açıkladı

Abdullah Gül parti kuracak mı? Bülent Arınç açıkladı
AKP’nin kurucularından olan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün parti kuracağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç, “Partimiz AK  Parti’dir davamız budur bu davamızı yere düşürmemek için elimizden geldiği kadar çalışırız, dua ederiz, bize düşen görevleri yaparız, koşarız” ifadelerini kullandı.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Arınç, “Bizi şunla bizi itham etmesinler. ‘Onlar zaten böyle bir şey yapmazlar’ diye üstümüze geliyorlar. Tavsiye etmem ama şunu söylerlerse etkili olur; ‘Bunların toplumda karşılığı yok’ derlerse o zaman bir şeyler yapmayı düşünürüz” diye konuştu.

Arınç’ın konuya ilişkin açıklamalarından satır başları şöyle:

Abdullah Gül ile 28 Ağustos’tan bu yana sadece 3 defa ofisine ya da Huber Köşkü’ne gidip 3 defa çayını içtim. Bu görüşmeler şüpheyi ortaya çıkarıyorsa çok şükür ki bir mantık olur. Biz de, Sayın Gül de AK Parti’ye zarar verecek hiçbir hareketin içinde olması mümkün olur. Biz çakma AK Parti’li değiliz. Gerçek AK Parti’liyiz. Nuh Albayrak kadar olmasa bile, biraz daha ağırbaşlığı zannettiğim birisi yazı yazıyor. “Bunlar bizim kalbimize oturuyor.” Murat Çiçek. Arınç artı Gül, eşittir soru işareti. Bu vicdansızlıktır, hakarettir. Niye bunu yazıyor? Üzerimize şüphe gölgesi düşürmeye çalışıyor. Bizim hem parti içinde karşılığımız vardır, toplumda da karşılığımız vardır. Ama bu ve onun gibilerin ne siyasette ne toplumda bir gram karşılığı yoktur. Bizi imtihan etmeye kalkmasınlar.

Yeni yetmeler diye tabir ettiğim zıpır bir grup ortaya çıktı. Beni, Ali Babacan'ı, Hüseyin Çelik'i, Sayın Gül'ü güçsüz göstermek için, trollerden, dedikodulardan istifade ederek televizyonlardan, gazetelerden yaylım ateşine tutuyor. 

Yiğit Bulut iması: Şarjör boşaltmaya kalkanlardan şüphe duyun

Sayın Gül, benim gibi yapacak. Dua edecek, AK Parti'yi sahiplenecek. Şunla bizi itham etmesinler. "Onlar zaten böyle bir şey yapmazlar" diye üstümüze geliyorlar. Tavsiye etmem ama şunu söylerlerse etkili olur; "Bunların toplumda karşılığı yok" derlerse o zaman bir şeyler yapmayı düşünürüz. Biz şüphe duyulacak insan değiliz. Şüphe duyulması gerekenler, dün AK Parti'ye, Sayın Erdoğan'a bombalar yağdıranlar, tamamen duygusal nedenlerle şarjör boşaltmaya kalkanlardır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim