• BIST 9923.41
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Abdülkadir Selvi'nin Zaman yalanı

Abdülkadir Selvi'nin Zaman yalanı
CNN Türk'teki Dört Bir Taraf programına konuk olan Yeni Şafak Yazarı Abdülkadir Selvi, Zaman ve Bugün gazetelerinin operasyonla ilgili haberlerinin olduğu sayılarını göstererek "operasyonu önceden biliyorlardı" dedi.

Cemaat-Hükümet tartışmasının en etkili isimlerinden Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, canlı yayında Zaman ve Bugün gazetelerini göstererek, "Yani bir gün olmuş insanlar alınmış. İnsanlar neyle suçlandıklarını henüz bilmiyorlar. 18 Aralık günü iki gazetede paralel yapının iki gazetesinde iddialar ortaya çıkıyor" dedi.

Ancak Abdülkadir Selvi'nin '18 Aralık tarihli' diyerek gösterdiği gazeteler, 19 Aralık tarihliydi. Zaman Gazetesi, Abdülkadir Selvi'nin bu hatasını affetmedi ve manşetine taşıdı. Zaman gazetesi internet sitesinde "2 DAKİKADA 3 YALAN" şeklinde yer verdiği haberde, Abdülkadir Selvi'den "ya istifa etmsini ya da özür dilemesini" istedi.İşte Zaman Gazetesi'nin "Abdülkadir Selvi'nin yalanları" dediği liste:

YALAN 1: 17 Aralık operasyonu akşam yapıldı?

 
GERÇEK: Operasyon 17 Aralık'ta akşam değil, gündüz şafak vakti yapıldı.
 
YALAN 2: Zaman ve Bugün gazetelerinin 18 Aralık manşetlerinde, "bakanların fezlekelerinin hazır olduğu" bile yazıldı. Bunu söylerken de ekrana kupürler gösterildi.
 
GERÇEK 2: İzleyenler açıkça aldatıldı. Ekrana gösterilen kupürler 18 değil, 19 Aralık'ın gazeteleri. Yani operasyonun üçüncü günü.
 
YALAN 3: Selvi: "Bir gün olmuş, insanlar alınmış, neyle suçlandıklarını henüz bilmiyorlar. 18 Aralık günü iki gazetede paralel yapının iki gazetesinde iddialar ortaya çıkıyor.'
 
GERÇEK: Türkiye'nin gündemini sarsan gelişmenin detaylarını araştırmak isteyen medya kuruluşları için aşağı yukarı 12 saatlik bir süre var. Yani önden bilgi sızdırıldığı iddiası külliyen mesnetsiz. Zaman, operasyona ilişkin iddiaları 18 Aralık'ta tüm gazeteler gibi manşetten rutin haliyle yorumsuz olarak verdi. Selvi'nin kendi gazetesi olan Yeni Şafak'taki bilgilerden eksiğimiz var, fazlamız yoktu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim